Velkommen til Moltkes Palæ

Håndværkerforeningen har haft hovedsæde i Moltkes Palæ, siden foreningen købte ejendommen af den adelige Moltke-familie i 1930.

Men historien starter allerede i 1702

Moltkes Palæ er Frederiksstadens ældste palæ. Det stod færdigbygget som bolig for Ulrik Frederik Gyldenløve, halvbror til Kong Christian den 5. i 1702. Gyldenløve nåede dog aldrig at bo i palæet, og i stedet overtog hans søn grev Ferdinand Danneskjold-Laurvig palæet.

Palæet var i familiens eje til 1783, hvor storkøbmand og etatsråd Frédéric de Coninck køber palæet. De Coninck ejer også Dronninggaard (i dag kaldt Næsseslottet ved Furesøen), og lader derfor den danske landskabsmaler Erik Paulsen dekorere en af palæets saloner med motiver fra Droninggaard.

I 1794 sælges palæet til kongefamilien, der efter Christiansborgs brand er blevet hjemløse. Enkedronning Juliane Marie bor i palæet til sin død i 1796. Herefter køber konferensråd og storkøbmand Constantin Brun palæet. Familien ejer palæet frem til 1836 hvor det sælges til murermester Heinrich Lütthans.

I 1852 køber den adelige Moltke-familie palæet. De har manglet en passende bolig i København siden familien i 1794 overlod sit Amalienborg-palæ til kongehuset.

I 1930 sælger Moltke-familien til Håndværkerforeningen København. Siden da har Håndværkerforeningen haft hovedsæde i ejendommen.

Moltkes Palæ har 11 sale og saloner, blandt andet Den Gyldne Sal, som oprindeligt rummede Moltke-familiens store malerisamling. I 2015 afsluttede billedhugger og professor Bjørn Nørgaard indretning af salen med vægudsmykning, farvesætning og belysning.

Foruden kontorlokaler til sekretariatet rummer bygningen i dag selskabslokaler og gourmetrestauranten AOC.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

 

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Godt håndværker holder
- vi skifter taget fra 1877

Læs mere