"Drot og Marsk" - Opera med Æreshåndværkerne Kasper Holten og Michael Schønwandt

Opera med to af Håndværkerforeningens Æreshåndværkere – det skal opleves!
Et kunstnerisk drømmehold vender tilbage til Operaen, når instruktør Kasper Holten og dirigent Michael Schønwandt sætter drama og musik til selve Danmarkshistorien.

Dette er historien om kampen om magten i Danmark - historien om et statskup, iscenesat som fake news. Operaen beskriver mordet på kong Erik Klipping i Finderup Lade i 1286, en af Danmarkshistoriens mest dramatiske begivenheder.

Kasper Holtens nye iscenesættelse trækker historien helt i forgrunden og sætter trekantsdramaet i et nyt lys. Her er fokus på modsætningerne mellem den naive magthaver, kongen, og de virkelige magthavere, der med landets hærchef, marsken, i spidsen sætter sig igennem med fysisk magt, når kongen ikke gør, som de ønsker.

Det Kongelige Teaters tidligere musikchef, Michael Schønwandt, vender tilbage til Operaen for at dirigere Drot og Marsk. Til denne dramatiske historie om magtkamp og kærlighedsintriger har Heise skrevet medrivende musik med knivskarp dramatisk sans – det er dansk romantik, når det er stærkest og smukkest. Og det er måske Danmarks bedste bud på en Wagner-opera.

To af Danmarks markante, internationale sangere Johan Reuter og Peter Lodahl står over for hinanden som de blodige rivaler Marsk Stig og kong Erik.

Drot og Marsk synges på dansk med engelske overtekster. Operaen varer i 2 timer og 55 minutter inkl. pause.

Håndværkerforeningen har et begrænset antal billetter og har reserveret pladser i kategori C.

Medlemsprisen er 545 kr. Ledsagere der ikke er medlem af Aktivitetscenteret er velkomne - her koster en billet 605 kr. (kostpris). Der er bindende tilmelding. 

Til Håndværkerforeningens medlemsdag den 13. marts 2019 i Moltkes Palæ har medlemmerne en unik mulighed for, at møde Kasper Holten og Michael Schønwandt, når de sammen holder et oplæg om deres kommende operaforestilling.  Tilbage til Aktivitetscenteret