Vandretur til Rørvig, Korshage og Danmarks Midtpunkt

Vandretur til Rørvig, Korshage og Danmarks Midtpunkt.
Vi mødes kl 8.30 ved Valby Station (Lyshøjgårdsvej). Herfra kører vi til Rørvig Havn, hvor vandreturen starter efter en hurtig opstrammer.

Fra havnen går vi til Højsandet, en menneskeskabt klit, som blev opført i 1912 for at bremse sandflugten. Selve klitten er 8 meter høj og 1.500 meter lang. Vi følger klitten til den østlige side af Dybesø og fortsætter gennem Rørvig Sandflugtsplantage, ad Kattegatstien forbi Flynder Sø, og videre ud til spidsen af Korshage. Vi nyder de smukke lyngklædte arealer og udsigten udover Kattegat til Hundested, inden vi fortsætter gennem et sommerhusområde, og følger stranden tilbage til Rørvig havn. Her venter bussen. Bussen kører os nu til Danmarks geografiske midtpunkt 55° 58" nord og 11° 46" øst, ca. halvanden kilometer nord for Rørvig - en kuriøs detalje, som bør opleves.

Efter et lille ophold her kører vi til Nyrup, hvor vi indtager vores medbragte mad i Ole Langemarks have og sommerhus. Der vil blive sørget for vin, øl, vand og en snaps, samt kaffe, the og kage.

Efter frokosten kører bussen os tilbage til Valby Station, hvor vi forventer at ankomme ca. kl. 17.00.

Turen er på ca. 11 kilometer. Der vil også blive arrangeret en kortere tur under ledelse af Birgitte Bruun Rasmussen med fokus på Højsandet og Dybesø. Birgitte stiller også toiletfailiteter til rådighed for alle trængende undervejs tilbage til Rørvig Havn.

Tilmelding til turen finder sted gennem Aktivitetscentret senest torsdag 15 august 2019. Deltagelse koster 150 kr. for medlemmer af Håndværkerforeningens Aktivitetscenter og 175 kr. for ledsagere. Inkluderet i prisen er bustransport, drikkevarer, kaffe og kage. Af hensyn til betaling for bussen vil turen kun blive gennemført, hvis der er mindst 30 tilmeldte. Såfremt deltagerkredsen er mindre ved tilmeldingsfristens udløb, vil det blive overvejet, om turen kan gennemføres ved samkørsel med private biler.


Venlig hilsen,
Turledere: Ole Langemark tlf. 2440 9807
Kirsten Langemark tlf. 5189 9865


Vær også opmærksom på kommende vandreture:
14.-21. september 2019 (Umbrien, Italien)
6. oktober 2019
24. november 2019Tilbage til Aktivitetscenteret