En dronning værdig - mester, mæcen, monark inkl. omvisning

Tag med på en guidet omvisning i efterårets smukkeste udstilling; En Dronning Værdig - mester, mæcen, monark, som kan ses på Christiansborg Slot.  

Udstillingen, der er skabt i samarbejde med Kjøbenhavns Guldsmedelaug, præsenterer guld- og sølvværker skabt til H.M. Dronning Margrethe, samt værker fra de tre nominerede til Skt. Loye Prisen 2019.

Udstillingen trækker sjældent fortalte historier om værkerne frem i lyset, og man får et ekstraordinært indblik i den arbejdsproces, som mesteren af værkerne gennemgår – ofte i samspil med Dronningen. Værkerne spænder lige fra smykker til bestik og helt særlige objekter, som er skabt af guld- og sølvsmede som Torben Hardenberg, Claus Bjerring og Nicolai Appel. Heriblandt finder man Majestætens kendte blomstertiara i grønlandsk guld, som hun bar til Kronprins Frederiks 50-års fødselsdag, samt toiletgarniture med margueritter skabt til den daværende Tronfølgers 18-års fødselsdag. Helt særligt for udstillingen, er Regentparrets kærlighedsgaver til hinanden også repræsenteret med blandt andet Nautilpokalen, som Dronningen forærede Prins Henrik ved deres sølvbryllup.

Håndværkerforeningen har arrangeret en guidet omvisning i den smukke udstilling, og oldermand Diana Holstein og Maria Tsoskunoglu fra Guldsmedlauget vil være tilstede, og supplere med enestående viden og spændende fortællinger om værkerne.

Medlemmer af Håndværkerforeningens Aktivitetscenter kan deltage til en særlig medlemspris på 50 kr. Ledsager er som altid velkomne, her er prisen 100 kr. Der er bindende tilmelding senest den 9. november 2019.0

Du kan læse mere om udstillingen og Skt. Loye Prisen her

OBS: 
Indgang ved Dronningeporten, Prins Jørgens Gård 5, 1218 København (den storte pil på kortet her nedenfor)
Tilbage til Aktivitetscenteret