Vandresommertur til Bjärehalvøen

Sommerens vandreferie går i 2020 til Halland i Sverige med fokus på Bjärehalvøen 
Sommerens vandreferie går i 2020 til Halland i Sverige med fokus på Bjärehalvøen, der ligger lige nord for Kullen. Turen finder sted fra 10.-13. september 2020. Som følge af den korte afstand fra København har bestyrelsen valgt at afkorte turen med en dag i forhold til den normale praksis. Turen byder på samme antal vandreture; men der er væsentligt mindre transporttid.

Vi skal bo på hotel Hovs Hallar, som ligger på Bjärehalvøens nordvestkyst med vid udsigt over Kattegat. Hotellet ligger i et naturreservat oven for en stejl sti ned gennem klipperne til stranden. Der er gode faciliteter, herunder sauna, jacuzzi, og udsigtsterrasser. Der er wifi-forbindelse.

Nedenfor følger en foreløbig beskrivelse af turen med forbehold for enkelte ændringer. Som der fremgår, vandres der som hovedregel på afmærkede stier på nogenlunde jævnt grundlag. Terrænet er dog visse steder kuperet, og der kan være passager mellem klipper. Det kan derfor være en god idé at medbringe vandrestave.

Prisen for turen er 3.700 kr. pr person i delt dobbeltværelse, og 4.000 kr. pr person i enkeltværelse. Prisen dækker indkvartering med morgenmad og to-retters middag på hotellet, picnic-frokost på de tre vandredage, færge Helsingør/Helsingborg t/r, frokost på udturen, bustransport i Sverige, færgetur til Hallands Väderø, sædvanlig afskedsreception på hotellet., samt forfriskninger inden hjemturen søndag aften. Drikkevarer ved middagen betales særskilt.

Der er reserveret 10 dobbeltværelser og 15 enkeltværelser, der fordeles efter først-til-mølle princippet.

Turen gennemføres med tilskud både fra Håndværkerforeningen og fra den gamle Vandreklubs formue. Turen er åben for alle medlemmer af Håndværkerforeningen.

Bindende tilmelding skal ske gennem Aktivitetscentret senest mandag 24. februar 2020. Det fulde beløb for turen skal indbetales samtidig med tilmelding. Aktivitetscentret har desværre ikke mulighed for at tilbyde afbestillingsforsikring.

HUSK pas og det blå sygesikringsbevis!

Solidt fodtøj med ankelstøtte, gerne vandrestøvler, er påkrævet. Stave kan være en god idé.


Program:

10.50 Færgeafgang til Helsingborg. Bustransport fra færgelejet til hotel Hovs Hallar på Bjärehalvøen. Forventet ankomst ca. 12.30
13.00 Frokost i hotellets restaurant
14.30 Bustransport til Torekov
14.55 Vandretur i naturreservat langs kysten tilbage til hotellet. Ruten er på godt 9 km, og følger Skåneleden (afmærket med orange). Der vandres på strandeng med enkelte stenede passager, men uden nævneværdige stigninger.
Deltagere, der ønsker en kortere vandretur, kan blive sat af bussen tættere på hotellet. Herfra er turen tilbage ca 6.5 km
19.00 To-retters middag på hotellet

Fredag 11 september 2020

09.30 Afgang til fods fra hotellet. 
Kort tur (ca 10 km) vandrer gennem skov langs Bjärehalvøens nordkyst på skrænten ovenfor klippemassivet Knøsen, der er områdets højeste punkt. Fra Kattvik havn, hvor frokosten indtages, følges en sti op til Knøsen, hvorfra der vandres tilbage langs skrænten til hotellet. Ruten følger Skåneleden, der er mærket med orange. Der vandres ad skovstier med nogenlunde jævnt underlag.
Lang tur (13 km) følger samme rute på udturen, men forlænger turen til Troentorp, og går gennem frugtplantager til Kattvik havn. Hjemturen starter langs stranden, og omfatter en ganske stejl, men dog overkommelig opstigning til Knøsen. Herfra følges Skåneleden tilbage til hotellet.
19.00 To-retters middag på hotellet

Lørdag 12 september 2020
09.00 Afgang med bus fra hotellet
09.25 Ankomst til Torekov
10.00 Afgang med færge til Hallands Väderø. Øen er naturreservat med naturskov og rigt fugleliv. Der er overalt god udsigt til Kattegat, hvor der på de omliggende skær kan ses sæler.
Der er fælles vandretur (ca 10 km) rundt på øen ad afmærkede stier på nogenlunde jævnt terræn, dog med enkelte passager gennem klipper. Frokosten indtages undervejs.
15.20 Afgang med færge til Torekov. Tid på egen hånd (søfartsmuseum, ishus, 
cafeer, butikker ..)
17.30 Afgang med bus til hotellet
19.00 Sædvanlig afskedsreception på hotellet
19.30 To-retters middag på hotellet

Søndag 13 september 2020
09.30 Afgang med bus (med bagage) fra hotellet.
Lang tur (13 km) starter vandringen i Förslöv og følger Skåneleden (orange afmærkning) over Hallandsåsen. Stierne er nogenlunde jævne, men terrænet kan være noget kuperet. En del af turen foregår på asfalt. Frokosten indtages undervejs
Kort tur (9 km) starter vandringen i Hålehall på Hallandsåsen og følger derfra Skåneleden. Stierne er nogenlunde jævne, men terrænet kan være noget kuperet. En del af turen foregår på asfalt. Frokosten indtages undervejs.
16.00 Ankomst til Rasta Hallandsåsen, hvor der bydes på en let forfriskning
16.30 Afgang med bus til Helsingborg
18.45 Ankomst til Helsingør med Forseas færgefart
Tilbage til Aktivitetscenteret