Vandresommertur til Bjärehalvøen

Sommerens vandreferie går i 2020 til Halland i Sverige med fokus på Bjärehalvøen 
Sommerens vandreferie går i 2020 til Halland i Sverige med fokus på Bjärehalvøen, der ligger lige nord for Kullen. Turen finder sted fra 10.-13. september 2020. Som følge af den korte afstand fra København har bestyrelsen valgt at afkorte turen med en dag i forhold til den normale praksis. Turen byder på samme antal vandreture; men der er væsentligt mindre transporttid.

Vi skal bo på hotel Hovs Hallar, som ligger på Bjärehalvøens nordvestkyst med vid udsigt over Kattegat. Hotellet ligger i et naturreservat oven for en stejl sti ned gennem klipperne til stranden. Der er gode faciliteter, herunder sauna, jacuzzi, og udsigtsterrasser. Der er wifi-forbindelse.

Det detaljerede program vil blive fastlagt, når repræsentanter for vandreudvalget har gennemført en prøvetur i juni måned. Nedenfor følger en foreløbig beskrivelse af turen. Som der fremgår, vandres der som hovedregel på afmærkede stier på nogenlunde jævnt grundlag. Terrænet er dog visse steder kuperet, og der kan være passager mellem klipper. Det kan derfor være en god idé at medbringe vandrestave.

Prisen for turen er 3.700 kr. pr person i delt dobbeltværelse, og 4.000 kr. pr person i enkeltværelse. Prisen dækker indkvartering med morgenmad og to-retters middag på hotellet, picnic-frokost på de tre vandredage, færge Helsingør/Helsingborg t/r, frokost på udturen, bustransport i Sverige, færgetur til Hallands Väderø, sædvanlig afskedsreception på hotellet., samt forfriskninger inden hjemturen søndag aften. Drikkevarer ved middagen betales særskilt.

Der er reserveret 10 dobbeltværelser og 15 enkeltværelser, der fordeles efter først-til-mølle princippet.

Turen gennemføres med tilskud både fra Håndværkerforeningen og fra den gamle Vandreklubs formue. Turen er åben for alle medlemmer af Håndværkerforeningen.

Bindende tilmelding skal ske gennem Aktivitetscentret senest mandag 24. februar 2020. Det fulde beløb for turen skal indbetales samtidig med tilmelding. Aktivitetscentret har desværre ikke mulighed for at tilbyde afbestillingsforsikring.

Husk for en sikkerheds skyld pas!!

Foreløbigt program:

Torsdag 10. september 2020
10.30 Møde ved Forseas billetkontor i Helsingør (1. sal i stationsbygningen med direkte udgang til færgen)
11.00 Færgeafgang til Helsingborg. Bustransport fra Helsingborg færgeleje til Bjärehalvøen.
12.30 Ankomst til hotel Hovs Hallar. Indkvartering; frokost i hotellets restaurant
15.00 Afgang med bus til Torekov
15.15 Vandretur langs kysten tilbage til Hovs Hallar (7.5 km)
19.00 To-retters middag på hotel Hovs Hallar

Fredag 11. september 2020
09.00 Afgang til fods fra hotel Hovs Hallar. Vandretur på Bjärehalvøens skovdækkede nordlige del forbi Knøsen og Troentorp og tilbage langs kysten fra Katvik til hotel Hovs Hallar. Der vandres dels på afmærkede vandrestier og cykelstier, og dels på småveje. Underlaget er nogenlunde jævnt; og der er kun begrænsede stigninger. Kort tur er på knap 10 km; og lang tur på godt 17 km. Der er picnic-frokost undervejs.
19.00 To-retters middag på hotel Hovs Hallar

Lørdag 12. september 2020
09.00 Afgang med bus fra hotel Hovs Hallar til Torekov
10.00 Afgang med færge fra Torekov til Hallands Väderø
11.00 Ankomst til Hallands Väderø, der er fredet naturreservat med naturskov og rigt fugleliv. Der er fælles vandretur (ca 10 km) ad afmærkede stier på nogenlunde jævnt terræn, dog med enkelte passager gennem klipper. Der er overalt rig udsigt til Kattegat, hvor der på de omliggende skær kan ses mange sæler. Der er picnic-frokost undervejs.
15.20 Afgang med færge til Torekov
16.30 Ankomst til Torekov. Tid på egen hånd (søfartsmuseum, ishus, cafeer, butikker …)
17.30 Afgang med bus til hotel Hovs Hallar
19.00 Afskedsreception på hotellet
19.30 To-retters middag på hotellet

Søndag 13. september 2020
09.00 Afgang (med bagage) med bus fra hotellet
09.45 Ankomst til Margrethetorp på Hallandsåsen. Vandretur på åsen til Axelstorp. Turen følger afmærkede vandre- og cykelstier. Underlaget er for det meste jævnt; men terrænet er noget kuperet. Kort tur er på knap 10 km; og lang tur på godt 17 km. Der er picnicfrokost undervejs.
16.00 Afgang med bus fra Axelstorp til Båstad
16.30 Forfriskninger på restaurant Sand på hotel Skansen i Båstad Havn
17.00 Afgang fra hotel Skansen til Helsingborg
ca 18.45 Ankomst til Helsingør med Forseas færgefart


Tilbage til Aktivitetscenteret