Besøg på den Kongelige Livgardes kaserne

Tag med på denne helt unikke tur til Den Kongelige Livgardes kaserne. 

Vi mødes senest kl. 11.25 på fortovet ud for den Reformerte kirke overfor gitterporten til kasernen, da vi skal overvære vagtparadens afgang til Amalienborg Slot.

Vi håber, Dronningen er på Slottet, da paraden ellers bliver af et noget mindre omfang.

Efterfølgende vil Karsten Frese – en af turens arrangører og guide på museet – vise en seværdighed på facaden ud mod Øster Voldgade, hvorefter vi går ind på kaserneområdet. Her skal vi besøge Livgardens historiske samling, et lille spændende museum. Her formidles Den kgl. Livgardes udvikling og aktiviteter som livgarde for de danske monarker og som feltenhed i det danske forsvar siden den 30. juni 1658. Udstillingen rummer militær kultur, lokal – og personelhistorie med udgangspunkt i Livgardens lange historie, som er verdens ældste regiment. Her ses originale – og rekonstruerede uniformer, våben og billeder, dokumenter, gamle originale musikinstrumenter og andre genstande. Ligeledes er der i udstillingen billeder fra internationale operationer, som regimentet har deltaget i.

Efter museet går vi i ”Tutten”, hvor vi - for et rimeligt beløb kan købe frokost (for egen regning). Her er der også nogle helt specielle og nye malerier.

Kl. ca. 13.45 går vi til auditoriet, hvor stabstambur, Søren Rønlev – ham der går forrest i paraden med staven – vil fortælle om sin funktion og selve embedet i Musikkorpset. Vi slutter kl ca 15.

Tag gerne familie - især store børn - og venner med.

Forbehold for ændringer fra Livgardens side.

Pris pr. deltager er 30 kr.


Bemærk forudsætningerne for at få adgang til kaserneområdet:

Der foretages visitation ved indgangen, så lad store tasker og rygsække blive hjemme. OBS: Medbring billede ID med fødselsdato.

Ved tilmeldingen skal I opgive jeres navn.


Af hensyn til forplejningen er der bindende tilmelding senest den 15. januar 2020  via Håndværkerforeningens Aktivitetcenter.


Vi håber, programmet er tiltrækkende for jer, og vi glæder os til at se jer.

Merete Dick – 40 61 66 37 og Karsten Frese - 20 15 04 27


Tilbage til Aktivitetscenteret