Kom-Som-Du-Er til fællesspisning og oplæg om den magiske Påskeø

I februar tager vi med Ib Larsen fra "De Berejstes Klub" til den magiske Påskeø  - en fortælling du ikke må gå glip af!
Kom-Som-Du-Er og nyd samvær, god mad og underholdning i ENIGMAS skønne lokaler på Øster Allé.

Det frivillige hold bag Kom-Som-Du-Er står som altid for underholdning og højt humør, mens Meyers Kantine serverer dagens lune ret inkl. et glas samt kaffe og kage til dessert. Menuen denne mandag er: Chilli con Carne med ris, mangochutney, blandet salat og Ølandshvedebrød og kage til dessert. 

Oplægget hander om Påskeøen. De fleste mennesker har hørt om de store menneskelignende statuer - moaierne - som der er mere end 800 halv- og helfærdige af på øen. I hvert fald for de lidt ældre, der er vokset op med Kon-Tiki og Aku-Aku er der næppe mange steder, der er så dragende som denne mytiske ø. Men hvad var det for en kultur der rejste disse statuer? Og hvorfor væltede de dem igen? Hvor kom de fra, og hvor forsvandt de hen? 

Det bliver vi klogere på under denne aftens fortælling, hvor vi vil rejse rundt på øen, og igennem historien helt tilbage fra 1800 tallet og frem til i dag. 

Ib Larsen har hele sit liv brændt for at opleve verden og dens kulturer, historie og natur. Han har rejst over store dele af kloden og besøgt mange fjerne folkeslag, herunder Yanomami folket langs Orinocoflodens øvre løb i Sydamerika, Kwaifolket folket på Solomonøerne og isolerede samfund i Mikronesien. Han har skrevet adskillige, såvel populære som videnskabelige, artikler om folk, steder og historie såvel på dansk som internationalt. Han har ligeledes holdt adskillige rejseforedrag, såvel i Danmark som i Østen.

Efter 15 år som direktør i Københavns Kommune, tog han den fulde konsekvens af rejselysten og rykkede til Sydøstasien, hvor han har boet i 16 år og rejst ekstensivt i Central-, Øst- og Sydøstasien samt store dele af Stillehavsområdet. På Påskeøen har han sammen sin kone finansieret byggeriet af et musikhus, så de yderst talentfulde, lokale bands ikke bare blev reduceret til underholdning på turisthotellerne.

Der er garanti for en levende og spædende fortælling om hele øens forvandling denne aften. 

Medlemmer af Håndværkerforeningen er velkomne, og du må gerne tage din kollega, nabo, bedste ven, børn eller bedre halvdel med. Det eneste du skal huske er, at melde dig til via Aktivitetscenteret på forhånd. Prisen er 195 kr./person, og det er muligt at købe øl, vand og vin til rimelige priser. Der er bindende tilmelding senest den 17. februar 2020 kl. 12.00.


Det overordnet program for aftenen er: 

Kl. 18:00 - 19.30 Hygge og servering af dagen lune ret. inkl. et glas.  

Kl. 19:30 - 20.15 Oplæg  og efterfølgende dessert.

Kl. 21.00             Tak for i aften 


Transport: 

ENIGMA er placeret centralt på Østerbro / Trianglen. Der er let adgang via metro eller bus. Find den letteste transport for dig via dette link


Om ENIGMA:

ENIGMA – Museum for post, tele og kommunikation er et museum under transformation. Museet flyttede i 2015 fra dets tidligere adresse i Købmagergade i Københavns centrum til det tidligere Østerbro Posthus tæt på Trianglen, Fælledparken og en ny metrostation, hvor første del af en større ombygning fandt sted.

ENIGMA åbnede for gæster i 2017 med en såkaldt ’fase 1’, der ikke indeholder gængse museumsudstillinger, men kun hvad man normalt forstår ved sekundære tilbud på et museum: cafe, butik og – i ENIGMAs tilfælde – også et posthus. Museet insisterer på at kalde sig museum, selvom der pt. ikke er ’almindelige’ udstillinger i huset, og de for offentligheden åbne arealer kun rummer enkelte genstande og kortvarige særudstillinger, men ikke større præsentationer af museets samlinger eller genstandsfelt. Den næste del af museets ombygning afhænger af eksterne midler hentet via fundraising. Tilbage til Aktivitetscenteret