Oplæg med retsmediciner Hans Petter Hougen & fællesspisning til Kom-Som-Du-Er

Vi mødes til medlemhygge, fællesspisning og et true Crime oplæg af retsmediciner Hans Petter Hougen, der vil fortælle om sit (arbejds)liv, og det at kunne glæde sig over livet, selv når døden fylder alt.      
Kom-Som-Du-Er og nyd samvær, god mad og underholdning i ENIGMAS skønne lokaler på Øster Allé.

Det frivillige hold bag Kom-Som-Du-Er står som altid for underholdning og højt humør, mens Meyers Kantine serverer dagens lune ret inkl. et glas samt kaffe og kage til dessert. Menuen denne mandag er: Chicken Marsala med perlebyg og raita og blommetrifli til dessert.


Denne mandag aften skal vi møde retsmediciner Hans Petter Hougen, der i over 30 år har arbejdet i kittel og med skalpel på obduktionsstuerne og hjulpet politiet med at opklare utallige kriminalsager. Her kan selv små spor på de døde hjælpe de levende med at forstå, hvad der er sket.

Denne mandag i marts tager hans oplæg udgangspunkt i hans seneste bog ”Udenfor skinner solen”. Et foredrag om at kunne glæde sig over livet, selv når døden fylder alt. For når man står bøjet over et lig og beskæftiger sig med de mørke sider af samfundet, er det vigtigt at huske på at udenfor skinner solen. Det fortæller professor i retsmedicin Hans Petter Hougen om i hans helt nye foredrag “Udenfor skinner solen”, som også er titlen på hans biografi.

Gennem mere end 30 år har Hans Petter Hougen beskæftiget sig med levende og døde inden for retsmedicinen. Det har givet ham masser af grund til at reflektere og filosofere over liv og død, og det sætter han ord på i dette foredrag. Publikum vil få en spændende aften, hvor den karismatiske retsmediciner fortæller om flere af de sager, der har gjort mest indtryk på ham igennem livet.

Fra menneskelig ondskab i krige og kriminalsager, til naturkatastrofer og trafikulykker, som brat kan smadre familiers liv. Hvordan vænner man sig til det, og bliver det aldrig for meget? Kan humor redde ens sind fra at blive tynget af alt ondskaben? Eller skal man være af en særlig støbning, for at kunne klare det? Det finder vi ud af til marts når vi mødes til medlemshygge og et ”ægte” krimi oplæg!

 
Medlemmer af Håndværkerforeningen er velkomne, og du må gerne tage din kollega, nabo, bedste ven, børn eller bedre halvdel med. Det eneste du skal huske er, at melde dig til via Aktivitetscenteret på forhånd. Prisen er 195 kr./person, og det er muligt at købe øl, vand og vin til rimelige priser. Der er bindende tilmelding senest den 09. marts 2020.
 

Det overordnet program for aftenen er:

Kl. 18:00 - 19.30 Hygge og servering af dagen lune ret. inkl. et glas. 

Kl. 19:15 - 20.15 Oplæg og efterfølgende dessert.

Kl. 21.00             Tak for i aften

 

Transport:

ENIGMA er placeret centralt på Østerbro / Trianglen. Der er let adgang via metro eller bus. Find den letteste transport for dig via dette link

 

Om ENIGMA:
ENIGMA – Museum for post, tele og kommunikation er et museum under transformation. Museet flyttede i 2015 fra dets tidligere adresse i Købmagergade i Københavns centrum til det tidligere Østerbro Posthus tæt på Trianglen, Fælledparken og en ny metrostation, hvor første del af en større ombygning fandt sted.

ENIGMA åbnede for gæster i 2017 med en såkaldt ’fase 1’, der ikke indeholder gængse museumsudstillinger, men kun hvad man normalt forstår ved sekundære tilbud på et museum: cafe, butik og – i ENIGMAs tilfælde – også et posthus. Museet insisterer på at kalde sig museum, selvom der pt. ikke er ’almindelige’ udstillinger i huset, og de for offentligheden åbne arealer kun rummer enkelte genstande og kortvarige særudstillinger, men ikke større præsentationer af museets samlinger eller genstandsfelt. Den næste del af museets ombygning afhænger af eksterne midler hentet via fundraising.

 


Tilbage til Aktivitetscenteret