Omvisning på Christiansborg Slot - når håndværket er i fokus

Skal du med ind og opleve noget af det mest unikke håndværk vi har i Danmark?   
Vi skal besøge en ægte ”håndværkerskat” - Christiansborg Slot.

Slotsforvalter Michael de Voss og hans guider viser os rundt i deres smukke sale, og fortæller om historien, ledsaget af oldermand og tapetserermester Mette Palsteen, og malermester Martin Behrendt. Mette og Martin arbejder jævnligt på slottet, og bidrager med vedligeholdelse og forskønnelse af slottets smukke sale med hver deres håndværk.

”Christiansborg Slot huser det mest unikke, og faglige håndværk vi har i Danmark” siger maler Martin Behrendt. Han fremhæver hvordan man har brugt de gamle maleteknikker med marmoreringer, forgyldninger og teknikker som at male med gammeldags limfarver. 

Udover de mange spændende historier, som guiderne kan fortælle os om, skal vi også se en uimodståelig farvekombination på vægge, hvor sammenhængen til de smukke gobeliner, gardiner og møbler er fabelagtig. Alle stoffer til møbler og gardiner bliver nøje udvalg af Hendes Majestæt Dronningen, inden Mette Palsteen går i gang med sit arbejde på slottet.

Christiansborg Slot har i alle sine år været meget omhyggelig med at vælge de håndværksteknikker, der skal udføres til restaurering af bygningen. På slottet er alle håndværksfagene repræsenteret lige fra saddelmageren, smeden, stukkatøren, maleren og mange flere. Et af stederne hvor det ses tydeligt, er på dørene i fløjlsgemakkerne, hvor alle håndværksfagene vises frem.

Der er ingen tvivl om at her kan der opleves noget af det fineste håndværk i de smukkeste rammer.

Guiderne viser og fortæller os om De Kongelige Repræsentationslokaler incl. Riddersalen.

Medlemmer af Håndværkerforeningens Aktivitetscenter kan deltage for 50 kr. Du er velkommen til at tage en ledsager med, her er prisen 150 kr. 

Vi mødes ved indgangen Prins Jørgens Gård 5, 1218 København K,

For at deltage i dette arrangement kræves det, at du er godt gående.

Der er bindende tilmelding senest den 1. september 2020.

Læs mere om Christiansborg slot her


Tilbage til Aktivitetscenteret