Foredrag med Svend Brinkmann- Hvad er et menneske?

Er du også nysgerrig på at finde ud af, hvad et menneske er anno 2020 ifølge Svend Brinkmann? Det har du mulighed for at finde ud af, sammen med de andre medlemmer af Håndværkerforeningen, når vi skal ind og opleve et spændende foredrag i Bremen Teater.   

Svend Brinkmann er meget aktiv i samfundsdebatten, og ligeledes er han aktuel med sin nye bog: Hvad er et menneske?

Denne aften går Svend Brinkmann på tværs af sin kendte trilogi 'Stå fast', 'Ståsteder' og 'Gå glip', og spørger polemisk, hvordan det står til med de menneskelige grundfænomener i tidens højhastighedskultur? Et spørgsmål, som også bliver taget op i hans nye bog med titlen 'Hvad er et menneske?'.

Slår vi overhovedet til? Eller har vi behov for en helt ny type mennesker?

Svend Brinkmann tager i dette foredrag på vanlig vis pulsen på tidens tendenser og strømninger anno 2020, og stopper ikke mindst refleksivt op med spørgsmål som:

  • Er der plads til kærlighed, tillid og tilgivelse i dag?
  • Hvad med sorg hos os selv og andre? Har vi tid og rummelighed til et eksistentielt grundfænomen som sorg, der jo synes ude af trit med kravene om at være positiv, fleksibel og omstillingsparat?
  • Er der overhovedet plads til at være menneske i det moderne samfund?
  • Skal vi lave menneskene om, så de passer bedre til præstationssamfundet, f.eks. gennem nye pædagogikker og ledelsesformer? - eller skal vi omforme samfundet, så det passer bedre til menneskets grundlæggende væsenstræk?


Psykologiprofessor Svend Brinkmann blev for alvor kendt i offentligheden, da han i 2014 udgav bogen Stå fast, som blev en bestseller ved at opfordre til modstand mod tidens udviklingstvang. Siden fulgte Ståsteder, der søgte at indkredse nogle etiske og eksistentielle grundværdier, som er værd at stå fast på. Og endelig Brinkmanns afsluttende bog i trilogien Gå glip, der undersøgte, hvordan vi skal indrette os for at kunne stå fast på det, der er væsentligt og meningsfuldt. Bøgerne har alle været fast inventar på boghandlernes bestseller-lister i årevis, og vi er derfor ekstra glade for at kunne præsentere en aften, der nu kigger fremad. For hvad er status? Og i hvilken retning er vi på vej i? Emner, som også bliver taget op i Svend Brinkmanns udgivelse Hvad er et menneske?

Medlemmer af Håndværkerforeningens Aktivitetscenter købe billetter i kategori A til 250 kr. og man er velkommen til at tage en ledsager med, her er prisen 350 kr.

Vi mødes forinden til medlemshygge hvor Håndværkerforeningen byder på et glas fra kl. 19.00. 

Der er bindende tilmelding senest den 8. juni 2021.

Du kan læse mere om foredraget her


Vi glæder os til at se jer alle til en spændende aften  Tilbage til Aktivitetscenteret