Rundvisning på Kongernes Lapidarium

Kom med bag murerne på Christian 4.s gamle bryghus i Kongernes Lapidarium, hvor der gemmer sig dansk kulturhistorie af sten og gips.
Morten Stræde, der er billedhugger og uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, tager os rundt i det gamle Bryghus' rustikke hvælvinger, hvor der står 384 skulpturer af sten og gips fra 1500-1700 tallet.

De mange skulpturer er indsamlet fra de kongelige haver, pladser og slotte. Her har de stået og kastet glans over kongemagten, indtil tidens tand truede med at udrydde dem. Det er en spraglet samling af konger til hest, buster af kongerækken, græske gudinder, sagnhelte og dekorationer til slottenes facader.

Vi skal ind bag kulisserne og på værkstedet, hvor billedhuggerne står og arbejder med deres håndværk og faglige teknikker, for at sikre og bevare en del af den danske kulturarv.

Medlemmer af Håndværkerforeningens og Aktivitetscenteret kan deltage uden beregning, og man er velkommen til at tage en ledsager med. Her er prisen 150 kr.

Der er bindende tilmelding senest den 5. oktober 2020. Der vil blive opkrævet et no-show fee på 150 kr. hvis man udebliver fra arrangementet. 


Praktisk information: 
Vi mødes kl. 17.30 ved de 3 skulpturer der støbt i beton, og går i samlet flok rundt i skulptursamlingen. Efterfølgende vil vi blive delt op i små grupper for at kunne se værkstederne.

Da vi skal gå en del på rundvisningen, kræver dette arrangement at man er godt gående.

Læs mere om Kongernes Lapidarium her og om billedehugger Morten Stræde her


Tilbage til Aktivitetscenteret