Foredrag med Martin Breum om Grønlands betydning for Danmark og resten af verden

Vil du gerne vide mere om Grønlands voksende betydning for Danmark og resten af verden? Så kom til foredrag med journalist og foredragsholder Martin Breum. 
Aldrig har Grønland haft større betydning for Danmark, for USA og resten af verden. Den arktiske region er nu den centrale skueplads for stormagternes rivalisering, og Grønlands kolossale landmasse ligger centralt midt i det hele. Råstofferne, fisken, de ny sejlruter og magten over de stadig mere isfrie farvande er på spil.

I Grønland vokser trangen til selvstændighed; senest har en af de ivrigste forkæmpere for løsrivelsen fra Danmark fået posten som Grønlands udenrigsansvarlige. I Danmark kæmper de fleste med at forstå, hvad der foregår bag mediernes overskrifter: Hvor bærer det hen? Holder rigsfællesskabet - eller vil Grønland rive sig løs? Hvad gør den danske regering? Og er det så den rette strategi?

Alt dette kan du blive klogere på, når vi inviterer indenfor i Moltkes Palæ til et spænede foredrag med Martin Breum.

Arrangementet finder sted tirsdag den 16. november kl. 19.00-21.00 i Moltkes Palæ, i stueetagen.

Der vil serveret et glas og en snack.

Medlemmer af Håndværkerforeningens Aktivitetscenter kan deltage for 100 kr. Du er velkommen til at tage en ledsager med, her er prisen 200 kr.


Der er bindende tilmelding senest den 2. november 2021.Om Martin Breum
Han er, tidligere tv-vært på DR2s Deadline, hører til landets førende iagttagere af udviklingen i Arktis og i rigsfællesskabet. Han skriver nu i Weekendavisen og til udlandet, han har skrevet en række bøger; senest "Hvis Grønland river sig løs" og har en ny på vej om USAs interesse for Grønland.

Han har rejst i Arktis i det seneste årti, bl.a. til Nordpolen og mange gange i Grønland. Sammen med tv-dokumentarist Jakob Gottschau producerede han i 2016 tv-serien "Rigsfællesskabets Historie"; to dokumentarer om kongehusets rolle på Færøerne og i Grønland.
Tilbage til Aktivitetscenteret