Omvisning, audiens og frokost på Frederiksborg Slot

Kom med Håndværkerforeningen på en eksklusiv omvisning og mød to af foreningens dygtige håndværkere, som har bidraget til videreførelse af audienssalens enestående kulturarv.
Den enestående Audienssal på Frederiksborg Slot genåbnede i 2016, efter en gennemgribende restaurering og konservering over en periode på fire år. Nu får du mulighed for at møde tre af de fagfolk, som har en stor del af æren for det smukke resultat, der pryder slottet i dag.

Først vil forskningschef og museumsinspektør på Det Nationalhistoriske Museum, Thomas Lyngby, gennemgå udsmykningen i audienssalen og sætte den i relation til den enevældige kongemagts selvbillede, herunder forestillingen om kongen som en halvguddommelig person højt hævet over alle sine undersåtter. Thomas vil også fortælle, hvordan en audiens foregik, og hvorledes salen var en perfekt scene for det ”sociale teater”, som en audiens var i slutningen af 1600-tallet i Danmark.

Efter at Thomas Lyngby har sat os ind i barokkens kongemagt, vil to af Håndværkerforeningens dygtige medlemmer, stukkatørmester Henrik Nygaard Svensson, og tidligere chefkonservator på Kunstkonserveringen, Søren Bernsted, fortælle om deres arbejde, udfordringer og særlige teknikker i forbindelse med restaureringen af denne prægtige kulturarv.

Således beriget med barokkens storhed, og både datidens og nutidens smukke håndværk er vi garanteret blevet sultne, og vi slutter derfor turen af med en skøn frokostanretning i de smukke omgivelser på Spisestedet Leonora.

Billetten til slottet gælder hele dagen, og efter frokosten er man velkommen til at gå tilbage og se nærmere på det prægtige slot, eller gå en tur i Barokhaven og nyde de tidlige forårsblomster.

Pris for billet, omvisning, frokost og forfriskning:
Medlemmer af Håndværkerforeningen 200 kr.
Medlemmers ledsagere 270 kr.

Sidste frist for tilmelding er mandag d. 21. marts.

Vi gør opmærksom på at billetkøb er bindende.

Du kan læse mere om Audienssalen og Frederiksborg Slot her

Vi glæder os til at nørde enestående arkitektur og godt håndværk med jer.

Coronapolitik:
Vi følger myndighedernes anbefalinger.


Tilbage til Aktivitetscenteret