Guidet vandreferie til vidunderlige Sydfyn med øhop

Tag med på en guidet vandretur på Sydfyn, der byder på de smukkeste bakkede landskaber krydret med spændende og rig historie. 

Der ligger mange slotte og godser inden for kort afstand, havnene fortæller historien om forbindelsen til verdens mange eksotiske varer, og de mange frugtplantager vidner om det milde klima. Smag på kulinariske Sydfyn, som byder på lokale delikatesser og appetitvækkende produkter, der kan tilfredsstille enhver. Med base i skønne Svendborg kommer du i løbet af ugen gennem skove og langs kyster til ådalene Vejstrup og Syltemade, du passerer Hvidkilde Gods og Valdemar Slot og kommer på ø-hop til Drejø og Skarø. På Sydfyn er paletten fuld: kultur, natur og gastronomi.

DAGSPROGRAM:

Dag 1. Ankomst til Svendborg
Ankomst til Svendborg på egen hånd. Tjek ind på hotellet er muligt efter kl. 14.00.
Kl. 14.30 samles turens deltagere, og guiden afholder velkomstmøde. Derefter tager vi på byvandring i øhavets hovedstad, Svendborg, der danner den smukke ramme om de næste dage. Derefter er der middag i hotellets restaurant.

Dag 2. Tåsinge og Valdemar Slot
I dag byder turen på en vandring til Tåsinge frem til det ikoniske Valdemars slot.
Afgang til fods langs kysten og over Svendborg Sundbroen til Vindeby og Øret, gennem Bregninge skoven og frem til den gamle skipperby Troense. Turen fortsætter langs kysten og ender ved Valdemars Slot, hvorfra vi tager veteranfærgen M/S Helge tilbage til Svendborg.
Frokost bliver leveret af en lokal fødevarebutik.
Vandring: Ca. 15 km, men kan forlænges i Nørreskoven, niveau 2, 8 timer med pauser.

Dag 3. Fra Hvidkilde gods til Ballen
Vi kører med den offentlige bus fra Svendborg til Hvidkilde Gods.
Vi begynder dagens lange vandring ved at gå gennem skoven til Egebjerg Mølle, hvorfra vi har den utroligste udsigt over øhavet. Vi går gennem gamle overdrev ned mod kysten og får i tilgift den smukke Syltemade Å-dal, der opstod under afsmeltning af isen for 11.000 år siden. Resten af turen er langs Ådalen frem til Ballen, hvor vi samles op af en minibus. Guiden fortæller undervejs om øhavet og kulturlandskabet.
Frokost hos Mikkel og Frida Fødegaard med egne økologiske produkter.
Vandrelængde: ca 16 km, niveau 2, 6-7 timer med pauser.

Dag 4. Øhop til Skarø og Drejø
Vi skal på øhop i Det Sydfynske Øhav. Vi tager færgen Højestene mod Skarø/Drejø om morgenen. Vi går i land på Drejø og vandrer en god tur på øen, inden vi spiser frokost på den lille kombinerede kro/købmand midt i byen. Drejø har et aktivt øliv med foreninger, gårdbutik, købmand og et sommeråbent museum. Naturen er varieret med både skov og klint, og så den særprægede landtange ”Drejet”, der binder øens østlige og vestlige del sammen. Kultursporene i landskabet er tydelige med inddæmningsdiger overalt på øen, samt de hegn og diger der blev etableret, da gårdene flyttede fra landsbyen ud på de åbne marker.
Efter frokost tager vi færgen til Skarø. Også her går vi en herlig tur langs kysten, inden der er mulighed for at få sig en ægte Skarø is på det lille mejeri – eller en kop kaffe henne hos Gitte Sommersild. Trods få indbyggere er der et aktivt liv på Skarø, der har flade kyster, strandenge, diger, sandrev og store kampesten. Der er trampestier tværs over marker og langs kysterne. Skarø bymidte består af smukke bindingsværkshuse, og gårdene ligger stadig to og to om byens gadekær. Skarø Kirke ligger på øens højeste punkt med fin udsigt over øhavet. Vi tager eftermiddagsfærgen hjem til Svendborg.
Guiden fortæller masser af historier om øhavet, fuglelivet og livet på øerne i gamle dage.
Frokost leveres fra Drejø Kro.
Vandring: ca. 15 km, niveau 1 -2, 8 timer med pauser. 

Dag 5. Ådal, aquavit og kulturhistorie

Efter morgenmaden tjekker du ud af værelset, inden dagens vandretur begynder. Hotellet kan opbevare din bagage.Vi kører med den offentlige bus fra Svendborg til Vejstrup. Her vandrer vi gennem den smukke og imponerende tunneldal Vejstrup Å-dal. Herfra går turen gennem de sydfynske frugthaver og vinmarker, inden vi besøger det lokale destilleri, Aqua Vitae, der fremstiller kirsebærsnaps. Efter besøget går turen videre langs kyst og gennem skov, til vi når Svendborgs rekreative hjørne Christiansminde. Vi går helt hjem til vores hotel midt i byen.

Turens sidste frokost nydes på Skårupøre Vingård med lokale delikatesser og egen vin.

Vandrelængde: Ca. 16 km, niveau 2, 7 timer med pauser.


Indkvartering finder sted på skønne Hotel Ærø
Pris (enkeltværelse): 7.498 kr.
Pris (2 personer dobbeltværelse) 5.998 kr. 

Prisen inkluderer:
4 overnatninger på Hotel Ærø
4 x morgenmad
4 x middag
4 x frokost
1 x besøg på destilleri
Programsatte transporter med bus og færger
Dansk vandreguide på alle vandreture


Vi glæder os til at fylde gode minder i kufferten, når vi sammen skal opleve Sydfyns rige kultur og natur.

Venlig hilsen,
Aktivitetsudvalget for Vandring i Håndværkerforeningen
Sep 8

Sted: Mødested er oplyst i arrangementsbeskrivelsen

Tidspunkt: 08-09-2022 14:00


OBS ekstern tilmelding.