Anne Linnet er en af Danmarks mest produktive og succesfulde sangskrivere og komponister, og der findes næppe nogle danskere, der ikke har ’haft hende på hjernen’. Derfor har hun her til aften modtaget Håndværkerforeningen Københavns ærespris.
”Anne Linnet er uovertruffen på den danske musikscene. Hun har gennem mere end fem årtier formået at være aktuel med sin musik, hun har sat melodi på flere generationer og har i den grad bidraget til den danske folkesjæl. Hun er dygtig, flittig og stræbsom, og det er netop de dyder, som også præger det gode håndværk og den dygtige håndværker. Derfor hylder vi hende med Håndværkerforeningens ærespris,” fortæller Håndværkerforeningens formand Per Vangekjær.
Om at modtage æresprisen siger Anne Linnet:
”Hvis man har en passion, eller et kald, er man forpligtet til at forfølge det. Det er vigtigt, at du går efter det, du brænder for. Det er ikke nok at have et medfødt talent, det er også nødvendigt, at man i sin nysgerrighed efter at forløse det endnu ikke eksisterende, er flittig og arbejdsom. Man forfølger en idé, og det kræver ofte udholdenhed. Dette gælder inden for alle kunstarter, og det gælder inden for alle de traditionelle håndværksfag. At kunne sit håndværk er også noget med at have en stolthed i at være omhyggelig, at klæde ideen på så godt som overhovedet muligt.”
Æresprisen er blevet uddelt siden 1973, og en lang række spektakulære personer har gennem årene modtaget prisen. Blandt andre pianist og entertainer Victor Borge, forfatter Lise Nørgaard, skuespillerne Ghita Nørby og Trine Dyrholm, og senest astronaut Andreas Mogensen.
Prisen blev overrakt i forbindelse med tildelingen af Håndværkerforeningens medalje til årets dygtigste nyuddannede håndværkere. H.M. Kongen var til stede ved medaljetildelingen og fortsatte dermed den næsten 100 år lange tradition med kongelig deltagelse ved medaljetildelingen.
Læs mere om medaljeuddelingen her
I næste udgave af MESTER kan du læse et stort interview med Årets Æreshåndværker.
Baggrund
Årets Æreshåndværker kåres hvert år i forbindelse med, at Håndværkerforeningen København hædrer årets dygtigste nyuddannede håndværkere. Det sker ved en højtidelighed på Københavns Rådhus, hvor de unge håndværkere får overrakt Håndværkerforeningens medalje i sølv eller bronze for et særligt fremragende svendestykke.
Æreshåndværkertitlen blev uddelt første gang i 1973, og kan tildeles en person uden for håndværkets kreds, hvis virke i ganske særlig grad har sat sig spor inden for dansk kultur, industri, videnskab, politik mv.
Foto: Thomas Tolstrup