Erhvervspolitisk vælgermøde
Kampen om Hovedstaden

Håndværkerforeningen København inviterer til erhvervspolitisk vælgermøde som optakt til det kommende valg til Folketinget. I debatten sætter vi spot på Hovedstaden, og spørger politikerne, om vi virkelig får et bedre samfund af, at flytte Dansk Sprognævn til Bogense?

Den seneste valgperiode har været præget af en politik, der i både ord og handling har medvirket til, at udvande Hovedstaden som landet største økonomiske kraftcenter.

Men får vi virkelig et bedre samfund af, at flytte Dansk Sprognævn til Bogense? Eller skal der andre politiske ambitioner på banen – og i givet fald hvilke?

Vi tager debatten med en række hovedstads-politikere under overskriften “Kampen om København”.

Vi spørger politikerne, hvad deres ambition er for landet hovedstad? Og hvordan de vil arbejde for, at hele landet bakker op om hovedstaden, som et økonomisk og kulturelt  kraftcenter, både for det lokale erhvervsliv, og for internationale virksomheder og organisationer?

Tid&Sted

Vælgermødet foregår XXdag den XX. XX 2018, kl. 17-19.30 i Moltkes Palæ, Dronningens Tværgade 2, 1302 København K.

Tilmelding

Vi byder på en omgang valgflæsk efter debatten, og derfor er tilmelding nødvendig.

Du skal tilmelde dig her – det er gratis at deltage.

 

Billedet ovenfor er lånt hos Copenhagen Media Center.

Dagens debatemner

Under overskriften “Kampen om Hovedstaden” spørger vi politikerne, hvilken rolle de ser hovedstaden spille i de kommende år.

Vi kommer blandt andet ind på nogle af de emner, der optager det lokale erhvervsliv.

Rammevilkår for det lokale erhvervsliv

Selvom der ikke er nogen tvivl om, at det går den rigtige vej i hovedstaden i disse år i forhold til fx at skabe private arbejdspladser, så viser alle målinger og opgørelser, at det lokale erhvervsklima er udfordret. Det skyldes bl.a. at København har nogle af landet højeste kommunale erhvervsskatter og -afgifter. Det går særligt ud over det lokale erhvervsliv, fx detailhandel, restauranter og caféer samt håndværksvirksomheder.

Derfor spørger vi politikerne, hvordan de egentlig ser på det lokale erhvervsliv, og hvad der efter deres mening, er gode rammevilkår for virksomhederne?

Fremtidens arbejdskraft

Mange virksomheder oplever problemer med at skaffe kvalificeret arbejdskraft, og samtidig er hovedstadsområdet et af de områder i landet, hvor færrest unge vælger en erhvervsuddannelse.

Vi spørger politikerne, hvordan vi får flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse, og hvad skal der til, for at knække kurven i København?

Trafik og infrastruktur

Og så kan vi ikke komme uden om, at hovedstaden er trafikalt udfordret – både når det kommer til den kollektive transport, privatbilisme og ikke mindst erhvervstrafikken. Hvordan løser vi op for trængselsproblemerne og parkeringsudfordringerne i hovedstadsområdet?