Håndværkerforeningens Medalje

Se hvem der har modtaget medalje
Årets dygtigste unge nyuddannede håndværkere hyldes med Håndværkerforeningen Københavns sølv- eller bronzemedalje for en særdeles veludført svendeprøve.

Vi hylder årets dygtigste nyuddannede håndværkere

“Danmark har et kæmpe behov for dygtige håndværkere. Og her har vi en gruppe af unge, der ikke bare har taget den slagne vej. De har valgt en exceptionel vej, og det har de gjort exceptionelt godt – de har taget Danmarks fremtid i deres hænder. Det er dét vi fejrer med Håndværkerforeningens medalje.”

Sådan siger Christoffer Susé, adm. direktør i Håndværkerforeningen København.

Legater for 1,1 million kroner

Ud over Håndværkerforeningens medaljer bliver der uddelt legater fra virksomheder, laug og fonde. Blandt andet blev der i 2020 uddelt to rejselegater på 100.000 kr. fra A.P. Møller Fondens legat til unge håndværkeres videre uddannelse i udlandet.

”Det har altid været en del af håndværkets DNA at rejse ud i verden for at lære, og lære fra sig. Med uddeling af de to rejselegater fra A.P. Møller Fondens, støtter Håndværkerforeningen København og A.P. Møller Fonden op om en af håndværkets ældste traditioner. Det er vi naturligvis utroligt stolte af,” siger Christoffer Susé.

Uddannet hos hovedstadsområdet erhvervsskoler og virksomheder

De unge håndværkere, der får medalje og legater, er indstillet af de københavnske laug, og har taget deres svendeprøve på hovedstadsområdets erhvervsskoler.

Medaljeuddelingen arrangeres i samarbejde med NEXT Uddannelse København og TEC.

150-årig tradition

Medaljemodtagerne får overrakt enten en sølv- eller bronzemedalje som symbol på en særdeles veludført svendeprøve.

Traditionen med at uddele medaljer går helt tilbage til 1867, og dengang som nu, er målet at få flere unge til at tage en erhvervsuddannelse.

Vær med til at hylde de unge håndværkere

Du kan også være med til at hylde årets dygtigste håndværkere. Fx. ved at dele eller like opslag om medaljeuddelingen på de sociale medier.

Du finder Håndværkerforeningen på både FacebookInstagram og LinkedIn. Her vil vi løbende dele opslag og billeder om medaljeuddelingen.

Fakta om Håndværkerforeningens medalje

Håndværkerforeningen København kan hvert år tildele et begrænset antal medaljer, for at hædre dygtige nyuddannede håndværkere. Håndværkerforeningens sølv- eller bronzemedalje kan således tildeles en håndværkersvend, der har gennemført en særdeles veludført svendeprøve.

I nogle håndværksfag kan en håndværkssvend også modtage fagets medalje i forbindelse med svendeprøven. De to medaljer er dog ikke den samme, og en håndværkersvend kan godt modtage fagets medalje uden at blive indstillet til Håndværkerforeningens medalje.

  • Håndværkerforeningens medalje er en hædersudmærkelse, som tildeles på baggrund af indstilling.
  • Alle håndværksfag under Håndværkerforeningen København kan indstille til Håndværkerforeningen medalje.
  • Hvert fag/laug indstiller det seneste års nyudlærte håndværkere i prioriteret rækkefølge.
  • Håndværkerforeningen sikrer, at alle fag er repræsenteret i medaljetildelingen.
  • Medaljer fordeles forholdsvis imellem fagene ud fra seneste års antal udlærte håndværkere.
  • Håndværkerforeningens medaljer overrækkes én gang om året ved en festlig ceremoni.
  • Tildelingen af medaljen kræver, at modtagerne personligt deltager i ceremonien.

Medaljeuddelingen arrangeres i samarbejde med NEXT Uddannelse København, TEC og Københavns Kommune, som er vært for ceremonien på Københavns Rådhus.

Læs mere om Håndværkerforeningens Medalje

Se hvem der har modtaget
medalje

Se billederne her

Medaljer
siden 1867

Siden 1867...

Os med
medalje

Mød fem tidligere medaljemodtagere
Se billederne