Aflyst -Prinsesse af tiden - udstilling på Koldinghus inkl. oplæg og rundvisning

Tag med på en helt unik tur til Koldinghus, hvor vi skal på en guidet rundvisning i museets store særudstilling i anledning af H.K.H. Prinsesse Benediktes 75 år fødselsdag.
I 2019 markerer Koldinghus H.K.H. Prinsesse Benediktes 75-års fødselsdag med en stor særudstilling. Vi tager til Kolding og ser udstillingen, hvor flere af de københavnske laug bidrager med smukt håndværk. Derfor arrangerer vi derfor en bustur fra København til Kolding inkl. rundvisning i udstillingen.

I bussen fortæller oldermand og skrædder Johnny Wichmann, sadelmager Jeppe Dencker, og guldsmed Bodil Binner om deres bidrag til udstillingen, og historien om håndværket der ligger bag.

Når vi kommer frem til Kolding vil kulturarvschef Steen Rosenvinge vise os rundt i udstillingen, og inden turen går retur mod København nyder vi en dejlig frokostbuffet inkl. 1 genstand i Madkælderen på Koldinghus.

Programmet er følgende:
Kl. 09.00 Afgang fra Flintholm station
Kl. 11.45 Ankomst Koldinghus
Kl. 12.00 Rundvisning v. museumsinspektør Michael Nobel
Kl. 13.15 Frokost i Madkælderen og tid for jer selv
Kl. 15.00 Afgang retur til Flintholm station

Medlemmer af Håndværkerforeningens Aktivitetscenter kan deltage for 250 kr. Ledsagere er velkomne, her er prisen 500 kr.

Inkluderet i prisen er kaffe/te på turen derover, entre på Koldinghus, omvisning og frokost inkl. 1 genstand.


Om udstillingen:
Med udgangspunkt i udvalgte højdepunkter fra Prinsesse Benediktes liv og virke formidler udstillingen gennem billeder, lyd og genstande de seneste 75 års Danmarkshistorie fra Prinsessens fødsel under besættelsen og frem til i dag. Udstillingen viser bl.a., hvordan de seneste 75 års dynamiske forandring af samfundet også har sat sine tydelige spor i det danske kongehus og det arbejde, medlemmerne af kongehuset udfører. Besøgende i udstillingen kan gennem et udvalg af Prinsessens personlige brugs- og beklædningsgenstande komme helt tæt på Prinsessens personlige historie. Udover gallakjoler, smykker og ordner udstilles bl.a. også Prinsessens brudekjole fra 1968.

Læs mere om udstillingen på koldinghus.dk


På busturen til Kolding kan du møde fire håndværkerne, der har genstande med på udstillingen: Tilbage til Aktivitetscenteret