"Vi varetager de erhvervsdrivendes politiske interesser"

Bliv medlem
Håndværkerforeningen København kæmper for det lokale erhvervsliv. Som den bredest dækkende erhvervsorganisation i København er vi talerør for en lang række brancher og fag. Vi arbejder for en konstruktiv og kontinuerlig dialog med lokalpolitikere og embedsfolk i hovedstadens kommuner.

De fleste af os ønsker at bo i en levende by, hvor man kan holde ud at bo – og ja, leve. Og her spiller det lokale erhvervsliv en uvurderlig rolle. Både i form af at generere skatteindtægter til kommunen – men også i forhold til at skabe levende lokalområder, hvor der er mennesker og aktivitet, hvor beboerne føler ejerskab og tilhørsforhold, og hvor der er mulighed for, at mennesker kan bo, handle og arbejde lokalt.

Så hvis man kvæler erhvervslivet, kvæler man livet i byen. Derfor er erhvervslivets vilkår mindst lige så vigtige som nomineringer i børnehaven eller plads på cykelstien.

Et dårligt erhvervsklima påvirker virksomhederne, og kan i sidste ende betyde, at virksomhedsejerne begynder at overveje, om de skal flytte deres virksomhed til en anden kommune.

I København oplever vi netop det paradoks, at byen år efter år bliver kåret til, at være en af verdens bedste byer at bo i, samtidig med at kommunen år efter år bliver kåret til en af Danmarks mindst erhvervsvenlige kommuner.

Det er en udfordring, som vi i Håndværkerforeningen København ser alvorligt på. For vi ønsker, at København skal være en af verdens bedste byer at bo, leve og drive virksomhed i.

Derfor samler Håndværkerforeningens erhvervspolitiske arbejde sig under overskriften “en by for alle“.

Når skrivebordet møder virkeligheden

Når danske kommuner og myndigheder skal opgøre hvor SMV-venlige deres udbud er, tager de udgangspunkt i EU’s definition af SMV’er. Den lyder på, at en SMV er en virksomhed med under 250 ansatte. Men giver det overhovedet mening at lave opgørelsen af SMV-venlige udbud på den måde, når 99 % af alle danske virksomheder har under 100 ansatte?
Læs artiklen

Håndværkere tørster efter
flere parkeringspladser

København er en by i vækst, og københavnere og lokale virksomheder i hobetal bygger om, får malet, udskiftet toilettet eller lagt ny strøm. Det stiller store krav til, at de håndværkere som skal udføre arbejdet kan komme frem til kunderne, og ikke mindst finde en parkeringsplads i nærheden af arbejdsstedet.
Læs mere

TEMA: Håndværk i hovedstaden
- transport og byudvikling

Læs temaet her

Seneste udmeldinger fra Håndværkerforeningen

Der er ingen artikler i denne kategori.
Navnenyt
Genvalg til Håndværkerforeningens formand
Oldermand, malermester Per Vangekjær, R. blev torsdag aften genvalgt som formand for Håndværkerforeningen København. Det skete ved foreningens...
Læs mere
Navnenyt
A.P. Møller Fondens legat til unge håndværkeres videre uddannelse i udlandet uddeler to legatportioner af 100.000 kr.
Stenhugger Johanne Ølsgaard og kok Anton Frandsen modtog tirsdag aften hver et rejselaget på 100.000 kr. fra A.P....
Læs mere
Medaljeuddeling
Bente Klarlund Pedersen bliver hyldet for sit utrættelige arbejde for danskernes sundhed
Professor, overlæge Bente Klarlund Pedersen har her til aften modtaget Håndværkerforeningen Københavns fornemme ærespris. Dermed kommer Bente Klarlund...
Læs mere