Om Håndværkerforeningen

Håndværkerforeningen København er en tværfaglig medlemsorganisation for selvstændige og ejerledere inden for de klassiske håndværksfag. Herudover er der tilsluttet 36 laug og brancheorganisationer.

Vi kæmper for erhvervslivets vilkår i Storkøbenhavn og arbejder for at højne anseelsen af håndværk. Vi tilbyder også et væld af medlemsaktiviteter.

Med et medlemskab af Håndværkerforeningen København er du en del af noget større…

Et medlemskab af Håndværkerforeningen er et supplement til medlemskabet i dit faglige laug, fordi du gennem Håndværkerforeningen bliver en del af det største tværfaglige netværk i hovedstaden.

Ud over at varetage de erhvervsdrivendes politiske interesser overfor hovedstadens kommuner tilbyder foreningen også både tværfaglige, erhvervspolitiske og sociale aktiviteter.

Vi fejrer årets medaljemodtagere, ved at sætte flag på håndværkerbilerne

Med et medlemskab af Håndværkerforeningen bliver du en del af et tværfagligt netværk, der

  • Deler en fælles sag; Som mester er du med til at skabe en by med liv og arbejdspladser – i et samfund der har brug for det. Det er vores udgangspunkt for at fortælle omverdenen, at en by under konstant forandring har brug for dygtige håndværkere med høj faglighed og viden. Med det afsæt deltager vi i den politisk dialog, og stiller skarpt på virksomhedernes vilkår i Hovedstaden. Vi arbejder for at få flere unge til at vælge håndværkervejen, og vi hylder årets dygtigste nyuddannede håndværkere med Håndværkerforeningens medalje.
  • Giver mulighed for, at blive skrevet på venteliste til en af Fonden Alderstrøsts 600 boliglejemål i København.
  • Mødes til et væld af sociale og tværfaglige aktiviteter hver måned. Uanset om du er nystartet eller har masser af erfaring, kan du få inspiration og hyggeligt samvær i Håndværkerforeningen.

Læs mere om, hvad du får ud af et medlemskab af håndværkerforeningen

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Du kan blive en del af noget større

Brænder du også for dit håndværk? Så meld dig ind i Håndværkerforeningen og bliv en del af det største tværfaglige erhvervsnetværk i Hovedstaden
Se hvad du kan blive en del af

Århundreders tradition

Håndværkerforeningen har været en del af København, og København en del af Håndværkerforeningen, siden 1840. 

Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn blev stiftet af en række københavnske oldermænd den 20. november 1840. Foreningens formål var (og er stadig) at varetage den samlede håndværkerstands interesser.

Medaljer til de dygtigste nyuddannede håndværkere

Siden 1867 har Håndværkerforeningen hvert år hyldet de dygtigste nyuddannede håndværkere med Håndværkerforeningens medalje i sølv eller bronze. Traditionen startede fordi man ønskede at opmuntre flere lærlinge til at aflægge svendeprøve.

Den årlige medaljeuddeling foregår på Københavns Rådhus under overværelse af H.M. Dronning Margrethe.

Læs mere om medaljeuddelingen her

Moltkes Palæ

Håndværkerforeningen har haft hovedsæde i Moltkes Palæ, siden foreningen købte ejendommen af den adelige Moltke-familie i 1930. Palæet danner ramme for en stor del af Håndværkerforeningens aktiviteter, og Håndværkerforeningens sekretariat bor i bygningen.

Moltkes Palæ stod færdig i 1702, og har en lang og spændende historie.

Læs mere om Moltkes Palæ her

Vi står sammen om godt håndværk

Håndværkerforeningen og de københavnske håndværkslaug og brancheorganisationer står sammen om godt håndværk i Hovedstaden.

Et laug er oprindeligt en sammenslutning af næringsdrivende (særlig håndværkere) i samme by og indenfor samme fag eller branche.

Det ældste håndværkslaug, som vi kender i dag, er Skrædderlauget, der blev stiftet den 29. maj 1275. Her fik lauget sin første laugsskrå af biskop Skælmssøn af Roskilde og Københavns råd.

Læs mere om håndværkets historie

Der er ingen sider i denne kategori.
Nyt liv i Håndværkerforeningens tidligere domicilejendom
Håndværkerforeningen havde i mere end 65 år domicil i Kronprinsensgade 7. Nu skal ejendommen restaureres og transformeres til...
Læs mere
Historien bag laugsvæsenet: Håndværkslaug med kongelige privilegier
Det at samle sig i et laug går mange år tilbage. Faktisk helt tilbage til 1275, hvor Skrædderlauget...
Læs mere
Oldermandskæden fortæller historier
En af de ting, der springer i øjnene for nye gæster ved Håndværkerforeningens medaljeuddeling og stiftelsesfest samt laugenes...
Læs mere

Godt håndværk samler byen

Del billeder af dit håndværk på dine sociale medier, og vis hvordan du er med til at samle byen.
Husk at skrive: #godthåndværk samler byen