Som medlem er du allerede skrevet på venteliste til Fonden Alderstrøsts lejligheder

Som medlem af Håndværkerforeningen København er du automatisk på venteliste til Fonden Alderstrøsts ejendomme, samt andre ejendomme, som Håndværkerforeningen administrerer. Derfor behøver du ikke gøre noget, før du er aktivt boligsøgende.

Ønsker du at opskrive børn eller børnebørn på ventelisten, så skal du gøre det aktivt.

Læs alt om på ventelisteopskrivning her på siden.

Om ventelisten

Ventelisten til Fonden Alderstrøst lejligheder er åben for medlemmer af Håndværkerforeningen. Der er ligeledes mulighed for, at medlemmer kan opskrive børn og børnebørn på ventelisten (opskrivning kan ske fra barn/barnebarn er fyldt 15 år).

Vær opmærksom på, at opskrivning på ventelisten er knyttet til medlemskabet i Håndværkerforeningen. Det betyder, at hvis medlemskabet i Håndværkerforeningen ophører, slettes alle opskrivninger på ventelisten – incl. børn og børnebørn.

Her kan du læse Databehandlingspolitik for lejere i ejendomme administreret af Håndværkerforeningen

Som medlem er du automatisk opskrevet

Som medlem er du automatisk opskrevet på ventelisten med anciennitet fra den dato, du er indmeldt i Håndværkerforeningen. Du skal dog aktivere din opskrivning, før du kan modtage boligtilbud.

Som medlem kan det gå hurtigt med at få tilbud om en lejlighed. Derfor er det først når du er aktivt boligsøgende, og ønsker at modtage boligtilbud, at du behøver at aktivere din opskrivning. Det gør du ved at tilkøbe et gratis ventelistemedlemskab via din personlige medlemsprofil.

Find vejledning her

Du kan komme til at spærre for dig selv, hvis du har valgt en lejlighedstype, som du ikke er interesseret i

Når du aktiverer din opskrivning, kan du vælge mellem forskellige lejlighedstyper, så du kan opskrive dig til den lejlighedstype og -størrelse, som passer til dit behov.

Du kan kun få tilbudt én lejlighed ad gangen, så da vi ofte sender flere boligtilbud ud samtidig kan du komme til at ’spærre for dig selv’, hvis du er opskrevet til lejlighedstyper, som du reelt ikke er interesseret i.

Derfor opfordrer vi til, at du kun skriver dig (eller dine børn/børnebørn) op til de lejlighedstyper, som du/de reelt er interesseret i!

Sådan opskriver du børn og børnebørn

Hvis du ønsker at opskrive dine børn eller børnebørn, skal du aktivt opskrive dem, ved at tilkøbe et gratis ventelistemedlemskab til hvert af dine børn/børnebørn. Det gør du via din personlige medlemsprofil.

Ved opskrivning får hvert barn eller barnebarn sin egen ventelisteprofil, som de herefter selv skal logge ind på og vedligeholde. Børn og børnebørn skal være fyldt 15 år, for at blive opskrevet på ventelisten.

Børn og børnebørn har anciennitet på ventelisten fra den dato, hvor de opskrives. Så dem bør du opskrive hurtigst muligt efter, at du er blevet medlem af Håndværkerforeningen.

Når et barn får tildelt en lejlighed nulstilles barnets anciennitet. Det betyder, at barnet forsat er opskrevet på ventelisten, men med en ny ancienittetsdato.

Find vejledning her

Sådan foregår det i praksis, når der er en ledig lejlighed

Når der kommer en ledig bolig, sender vores ventelistesystem et tilbudsbrev (mail) ud til dem på ventelisten med længst anciennitet til den pågældende lejlighedstype. Du har herefter tre dage til at melde tilbage, om du er interesseret i boligen. Hvis det er aktuelt, vil du blive inviteret til at se boligen. Hvis flere er interesseret i boligen sker tildeling efter anciennitet.

Når du får tilsendt et tilbudsbrev (mail) fra ventelistesystemet, bliver du automatisk sat i bero. Det er derfor vi beder dig om melde tilbage inden for tre dage, om du er interesseret i boligen. Når vi registrerer din tilbagemelding, bliver din profil aktiveret igen, så du kan modtage nye boligtilbud.

Hvis du står i bero i vores ventelistesystem vil du ikke modtage boligtilbud. Det har ikke betydning for din anciennitet, og du kan aktivere din opskrivning ved at kontakte Håndværkerforeningens Ejendomsadministration.

Du kan sige nej til lige så mange boligtilbud du vil, men hvis du ikke svarer tilbage inden for tidsfristen på tre dage, vil du fortætte med at stå i bero.

Ledige boliger tilbydes ventelisten efter følgende kriterier

Ledige lejligheder tilbydes medlemmer af Håndværkerforeningen efter anciennitet målt i forhold til indmeldelsesdato.

Hvis en ledig lejlighed ikke kan afsættes til et medlem, bliver den udbudt til børn af medlemmer i Håndværkerforeningen (som er opskrevet på ventelisten). Lejligheder tilbydes efter anciennitet.

Hvis en ledig lejlighed ikke kan afsættes til et barn af et medlem, bliver den udbudt til børnebørn af medlemmer i Håndværkerforeningen (som er opskrevet på ventelisten). Lejligheder tilbydes efter anciennitet.

Er du ikke aktivt boligsøgende?

Hvis du ikke er aktivt boligsøgende, opfordrer vi til, at du afmelder alle lejlighedstyper på din personlige medlemsprofil.

Når du bliver aktivt boligsøgende, skal du aktivere din ventelisteopskrivning via din personlige medlemsprofil. Som medlem vil du indtræde på ventelisten med anciennitet fra din indmeldelsesdato.

Hvis dine børn eller børnebørn ikke er aktivt boligsøgende, opfordrer vi til, at de afmelder alle lejlighedstyper på deres personlige ventelisteprofil.

Når dit barn eller barnebarn bliver aktivt boligsøgende, skal de aktivere deres ventelisteopskrivning via deres personlige ventelisteprofil. Som barn eller barnebarn indtræder de på ventelisten med anciennitet fra deres opskrivningsdato.

Find vejledning her

Ventetid

Fonden Alderstrøsts lejligheder er attraktive og derfor bliver beboerne boende i lang tid.

Ventetiden varierer efter ejendom og lejlighedstype. For børn og børnebørn er det ikke muligt at oplyse forventet ventetid.

Opskrivning kræver medlemskab af Håndværkerforeningen

Det er udelukkende medlemmer af Håndværkerforeningen København, der kan blive skrevet på venteliste til Fonden Alderstrøsts ejendomme.

For at blive medlem af Håndværkerforeningen København, skal du enten drive din egen virksomhed inden for håndværk eller kunsthåndværk, eller være ledende medarbejder i en privat virksomhed tilknyttet håndværket.

Du skal også være medlem af dit faglige laug og/eller en relevant arbejdsgiverorganisation.

Læs mere om medlemskabet her