Medaljeuddeling på Københavns Rådhus

Årets dygtigste unge nyuddannede håndværkere er inviteret til en storslået ceremoni på Københavns Rådhus.
Her får de overrakt Håndværkerforeningen Københavns sølv- eller bronzemedalje for en særdeles veludført svendeprøve, og samtidig skal de hilse på H.M. Dronningen.

Vi hylder årets dygtigste nyuddannede håndværkere

– Alt for ofte glemmer vi at sætte pris på godt håndværk. Det gør vi noget ved her.

“Vi har her en gruppe af virkelig dygtige og talentfulde unge mennesker, der har vist hvad kombinationen af faglig stolthed, vedholdende flid og stræben efter det ypperste kan føre til. Med medaljen ønsker vi både at anerkende de unge for deres indsats og at motivere dem til at drive det endnu videre: At dygtiggøre sig yderligere. Sætte deres eget præg på deres fag. Nedsætte sig som selvstændige”

Sådan siger Christoffer Susé, adm. direktør i Håndværkerforeningen København.

Skal hilse på H.M. Dronningen

Medaljeuddelingen foregår på Københavns Rådhus under overværelse af H.M. Dronning Margrethe, som hilser på hver af de unge håndværkere.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Uddannet hos hovedstadsområdet erhvervsskoler og virksomheder

De unge håndværkere, der får medalje og legater, er uddannet i de københavnske laugs medlemsvirksomheder, og har taget deres svendeprøve på hovedstadsområdets erhvervsskoler.

Medaljeuddelingen arrangeres i samarbejde med NEXT Uddannelse København og TEC.

150-årig tradition

Medaljemodtagerne får overrakt enten en sølv- eller bronzemedalje som symbol på en veludført svendeprøve. Desuden uddeles der en lang række legater, som er indstiftet af laug, virksomheder og fonde.

Traditionen med at uddele medaljer går helt tilbage til 1867, og dengang som nu, er målet at få flere unge til at tage en erhvervsuddannelse.

Vær med til at hylde de unge håndværkere

Du kan også være med til at hylde årets dygtigste håndværkere. Fx. ved at dele eller like opslag om medaljefesten på de sociale medier.

Du finder Håndværkerforeningen på både Facebook, Instagram og LinkedIn. Her vil vi løbende dele opslag og billeder om medaljeuddelingen.SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Os med
medalje

Mød fem tidligere medaljemodtagere
Se billederne

Læs mere om medaljeuddelingen

Æreshåndværker 2018
Trine Dyrholm

Læs mere

Billeder fra
medaljeuddeling 2018

Se billeder

Medaljeuddelingen
historisk set

Siden 1867...