Medaljeuddeling på Københavns Rådhus

Vi hylder årets dygtigste nyuddannede håndværkere

“Danmark har et kæmpe behov for dygtige håndværkere. Og her har vi en gruppe af unge, der ikke bare har taget den slagne vej. De har valgt en exceptionel vej, og det har de gjort exceptionelt godt – de har taget Danmarks fremtid i deres hænder. Det er dét vi fejrer med medaljeuddelingen.”

Sådan siger Christoffer Susé, adm. direktør i Håndværkerforeningen København.

Skal hilse på H.M. Dronningen

Medaljeuddelingen foregår på Københavns Rådhus under overværelse af H.M. Dronning Margrethe, som hilser på hver af de unge håndværkere.

 

Uddannet hos hovedstadsområdet erhvervsskoler og virksomheder

De unge håndværkere, der får medalje og legater, er uddannet i de københavnske laugs medlemsvirksomheder, og har taget deres svendeprøve på hovedstadsområdets erhvervsskoler.

Medaljeuddelingen arrangeres i samarbejde med NEXT Uddannelse Københavnog TEC.

150-årig tradition

Medaljemodtagerne får overrakt enten en sølv- eller bronzemedalje som symbol på en særdeles veludført svendeprøve. Desuden uddeles der en lang række legater, som er indstiftet af laug, virksomheder og fonde.

Traditionen med at uddele medaljer går helt tilbage til 1867, og dengang som nu, er målet at få flere unge til at tage en erhvervsuddannelse.

Vær med til at hylde de unge håndværkere

Du kan også være med til at hylde årets dygtigste håndværkere. Fx. ved at dele eller like opslag om medaljefesten på de sociale medier.

Du finder Håndværkerforeningen på både FacebookInstagram og LinkedIn. Her vil vi løbende dele opslag og billeder om medaljeuddelingen.

Æreshåndværker 2019
Margrethe Vestager

Læs mere

Os med
medalje

Mød fem tidligere medaljemodtagere
Se billederne

Læs mere om medaljeuddelingen

Æreshåndværker 2019
Margrethe Vestager

Læs mere

Billeder fra
medaljeuddeling 2019

Se billeder

Medaljeuddelingen
historisk set

Siden 1867...

Billeder af
medalje- og legatoverrækkelsen

Se billederne her