Julevandretur over Øresund

Årets sidste vandretur "går" over sundet til Sverige. Deltag i en hyggelig og aktiv dag sammen med de andre medlemmer

Søndag den 26. november er der arrangeret en eksklusiv vandretur til Sverige, nærmere bestemt Vattenriket ved Kristiansstad. Det er gammelt dansk land, og en by Christian 4. har sat et markant præg på. Turen indeholder togrejse fra hovedbanegården til Kristianstad samt frokost på Bistro Åsum efter en tur rundt i Vattenriket med Lillö.


Om turen
Vattenriket er et beskyttet vådområde i Kristianstad, i Helgeåens nedre løb ved Hammarsjön. Siden 2006 er vandriget et biosfærereservat.

Linnérundan er dedikeret til Carl Linné, der besøgte vådområderne omkring Kristianstad for mere end 250 år siden. Her kan den besøgende stadig opleve dele af landskabet, som Linné beskrev.

På turen passerer vi bakken, der skjuler resterne af Härlövsborg. I middelalderen var der en træborg her og i 1600-tallet et fort. I den fugtige løvskov er der vandfyldte lergrave. Omkring dammene bygger plettede spætter reder.

Længere fremme runder vi Lillö Slott, der var en dansk borg i Gers Herred i det østlige Skåne.

Borgen lå på holmen Blackan i Helgeåen. Den omtales første gang 1343 og var knyttet til slægterne Thott og Trolle. Søhelten Herluf Trolle blev født her omkring 1515.

Da svenskerne under Gustaf 2. Adolf hærgede i Skåne, forsøgte de forgæves at indtage slottet. Først i 1658, under Karl Gustav-krigene, indtog de borgen. Slottet blev brændt ned og er i dag en ruin, men delvist genopbygget.

Efter Lillö fortsætter vi over kystengene i Isternäset, og derfra via en lang trægangbro gennem pilekrat til Kanalhuset og Naturum.

Turen er i den lette ende, med grusstier, asfalt og træbroer, som dog kan være glatte.


Praktisk info:
Der er mødetid kl. 08:30 i København Hovedbanegård. Herfra tager vi Öresundståget med afgang 08:47 til Kristianstad med ankomst kl. 10:31.

Vi går herfra i samlet flok til Naturum Vattenriket nogle hundrede meter fra stationen, hvor der er mulighed for toilet, og herfra videre på Linnérundan til Lillö, hvor vi holder pause med forfriskning efter ca. 3 km.

Efter pausen deles vi op i en kort og en lang gruppe. Den korte går de ca. 3,5 km videre på Linnérundan, mens den lange også lige tager Tivolirundan med, i alt ca. 5,5 km.

Der er frokost med efterfølgende kaffe på Bistro Åsum kl. 13:30. For dem der ankommer før, vil der være en god mulighed for at gå rundt i udstillingen om Vattenriket i Naturum.

Vi tager toget retur til København med afgang fra Kristianstad kl. 15:24 og med ankomst kl. 17:09.

Denne tur indeholder altså togtransport, forfriskning samt frokost, men koster kun 250 kr./deltager
Bemærk tidligere mødetid end sædvanligt og medbring pas eller andet billede-id til turen.


Der er bindende tilmelding senest den 19. november 2023 via Aktivitetscentret.


På gensyn med venlig hilsen

Kirsten tlf. 2240 4889

Henrik tlf. 2228 1177

Nov 26

Sted: Mødested er oplyst i arrangementsbeskrivelsen

Tidspunkt: 26-11-2023 08:30


Få ledige pladser!

Tilmeld dig