Billedeserie: En forståelse af håndværket

For os ligger der en naturlig skønhed i godt håndværk.

Derfor har vi i MESTER en billedserie, hvor den ene håndværker – fotografen – sætter billeder på den anden håndværker. I denne udgave har fotograf Per Morten Abrahamsen været på besøg hos slagtermester og oldermand Jan Steen Hansen fra Centerslagteren i Greve.

Denne artikel blev bragt i MESTER13, november 2020 under temaet Smukt og kreativt håndværk

Håndværksslagteren

Den lokale håndværksslagter tilbyder et bredt sortiment af produkter – fra fersk kød til færdige måltidsløsninger og smørrebrød. Derfor er det en alsidig arbejdsdag i slagterforretningen.

Naw Seng Daw er uddannet gourmetslagter, og han modtog Håndværkerforeningens medalje i bronze i 2019.

De mest populære varer hos den lokale slagter er rullepølse, spegepølse, bacon og leverpostej. Alt sammen hjemmelavet og frisklavet.

”Alle slagtere har deres egen hemmelige ingrediens, som de ikke vil afsløre. Det har jeg naturligvis også,” siger slagtermester Jan Steen Hansen.

En vigtig del af arbejdet som gourmetslagter går ud på at rådgive kunderne om tilberedningen af de udskæringer, der findes i køledisken. Som gourmetslagter laver man også færdigretter, pølser og andre delikatesser, som sælges i butikken. Gourmetslagtere kan arbejde i slagterbutikker og slagterafdelinger eller starte egen virksomhed.

Slagtermester Jan Steen Hansen er oldermand for Københavns Slagterlaug. Da lauget i 1451 fik sine kongelige privilegier underskrevet af Christian I, havde slagterne eller kød­mangerne, som de kaldtes dengang, allerede udøvet deres erhverv i hovedstaden i mere end 100 år.

Tegn gratis abonnement på magasinet MESTER

  • Hvilket nyhedsbrev ønsker du at modtage?

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få MESTER direkte i postkassen fem gange årligt. Det er gratis at abonnere på MESTER, du skal blot skrive dit navn og adresse i formularen, så er MESTER på vej til dig.

Sammen med MESTER bliver du automatisk tilmeldt Håndværkerforeningens nyhedsbrev. Nyhedsbrevet sendes på mail. Vær opmærksom på, at Håndværkerforeningen benytter Mailchimp til at sende nyhedsbreve. Derfor deler vi dit navn og mailadresse med Mailchimp.