Billedeserie En forståelse af håndværk

Som barn drømte Erik Ellitsgaard om enten at blive jagerpilot eller bager. Det blev bagværket der vandt, og Erik satte sig som mål, at han ville være bagermester med
egen forretning inden han fyldte 28. Det lykkedes da han i 1992 købte sin fars bagerforretning på Amagerbrogade 176.

Eriks Ellitsgaard er oldermand i Københavns Bagerlaug. Bagerlauget står bl.a. bag aktiviteter som Kagens Dag, der hvert år tiltrækker mere end 800 gæster på Københavns Rådhus.

Eriks Bageri er en familievirksomhed, hvor både Erik og hans kone er at finde i butikken. Eriks kone Viola er udlært i rejsebranchen, men nu arbejder hun fuld tid i virksomheden. ”Vi har et super godt samarbejde, og det fungerer rigtigt godt for os, at arbejde så tæt sammen.”

”Det bedste ved at være bager er at møde ind kl. 3 om natten, tænde ovnen og starte de forskellige deje op. Når man tager brødet ud, og der er den der ’rigtige musik’ i brødet, så ved man at det er i orden. Og så bagefter høre kundernes ros og tilfredshed over, at vi har lavet godt produkt.”