Billedserie: Et kig ind i kostumernes magiske verden

Det Kongelige Teaters Skræddersal laver alle kostumer til de ca. 40 forestillinger, som hver sæson bliver spillet på Det Kongelige Teaters tre scener.
Skræddersalen er opdelt i en herreskræddersal og en dameskræddersal, et hatteværksted og et tekstilværksted, som alle ligger på August Bournonvilles Passage ved Gammel Scene.

Foto: Ricky John Molloy

Denne artikel blev bragt i MESTER06, august 2019 under temaet Smukt og kreativt håndværk

Skræddersalen arbejder lige nu på kostumer til en helt ny ballet-forestilling om Karen Blixens liv. I forestillingen følger vi Karen Blixen fra hendes tid som ung pige i starten af 1900-tallet, over 1920’erne til 1950’erne. Det betyder at der skal sys tidstypiske kostumer til alle tre tidsperioder.

”Det bliver fantastisk flot, og det er jo det, der er vores mission; at holde de gamle fag i hævd, og vise publikum det ypperste af hvad vores fag kan præstere,” fortæller Magnus Tougaard.

Skræddersalen arbejder løbende på kostumer til ca. 10 forskellige forestillinger, og i den kommende tid handler det blandt andet om kostumer til en ny opsætning af Carmen, en genopsætning af Barberen i Sevilla samt Cyrano de Bergerac.

Til efteråret begynder arbejdet med at sy og udvikle kostumer til opsætningen af det fantastiske eventyr Hobbitten, som spilles i Ulvedalene i Dyrehaven næste sommer. Magnus Tougaard lover, at den bliver meget spektakulær, derfor kan der forventes en forestilling ud over det sædvanlige.

”Når publikum ser en forestilling på Det Kongelige Teater skal de forvente at se noget helt særligt og enestående. Det gælder ikke kun kunstnerne, men også scenografien, og ikke mindst kostumerne,” siger Magnus Tougaard, leder af Herreskræddersalen.

På herreskræddersalen er der 13 skræddere og en elev, mens der på dameskræddersalen er 14 skræddere og en elev. På hatteværkstedet er der 3 modister og en elev og derudover har tekstilværkstedet 3 medarbejdere.

Tegn gratis abonnement på magasinet MESTER

  • Hvilket nyhedsbrev ønsker du at modtage?

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få MESTER direkte i postkassen fem gange årligt. Det er gratis at abonnere på MESTER, du skal blot skrive dit navn og adresse i formularen, så er MESTER på vej til dig.

Sammen med MESTER bliver du automatisk tilmeldt Håndværkerforeningens nyhedsbrev. Nyhedsbrevet sendes på mail. Vær opmærksom på, at Håndværkerforeningen benytter Mailchimp til at sende nyhedsbreve. Derfor deler vi dit navn og mailadresse med Mailchimp.