Kulturnatten: Oplev Moltkes Palæ

Fredag den 13. oktober er der Kulturnat i København. Du kan opleve et af de smukkeste og mest velholdte palæer i København, når Håndværkerforeningen København åbner op for Moltkes Palæ.

Adgang kræver, at du har et Kulturpas.

Velkommen i Håndværkernes Klubhus

Skal du ud i Kulturnatten i år, så må du ikke snyde dig selv for et besøg i Moltkes Palæ, hvor Håndværkerforeningen inviterer indenfor.

Moltkes Palæ blev bygget i 1702, og rummer et væld af smukke og unikke deltaljer, der vidner om håndværkets lange historie. Lige fra den fantastiske stuk i Den Store Festsal, skabt af Edvard Eriksen, over Seglsalen, gennem salonerne til Den Gyldne Sal, der er totalindrettet af den verdensberømte billedkunstner Bjørn Nørgaard.

I løbet af aftenen kan børn og deres forældre besøge håndværkerne i deres værksteder og prøve, om de kan gøre håndværkerne kunsten efter. Blandt de mange aktiviteter kan man “slå søm i”, skære et hjerte i glas, se om man kan spise en strøm-grillet pølse, lave sin egen bålpande på en metalpresse, “mure en mur”, lave en dommerfløjte eller banke sit eget kobberhjerte.

Ud over de mange aktiviteter kan børnene være med i flere forskellige konkurrencer og quizzer – og når alle strabadser er overstået har hele familien selvfølgelig fortjent en medaljekage.

Vi åbner dørene kl. 18, og du kan se alle aktiviteterne nedenfor.

 

Vi gør opmærksom på, at håndværkerne bruger rigtigt værktøj i deres værksteder, og at adgang sker på eget ansvar. Hold godt øje med små børn og nysgerrige fingre.

Plakat: Jakob Engberg

Det kan du opleve i Moltkes Palæ

Bliv glarmester på tre minutter

Skær et hjerte af glas. Kig forbi – og vi lærer dig hvordan du kan skære glas. Vi kan også hjælpe dig med en læreplads som glarmester eller gode råd om “glas, vinduer og døre”.

Glarmesterlauget

Bank et hjerte eller en dommerfløjte i kobber

Få god information om VVS-uddannelserne og deltag i vores sjove aktiviteter, hvor du bl.a. kan prøve at banke et hjerte i kobber, lave en dommerfløjte og meget mere.

Oplev også innovative løsninger med solceller integreret i et falset tag. Se og hør meget mere om, hvordan der kan pumpes vand rundt i et anlæg med strøm fra solceller.

Københavns VVS- og Blikkenslagerlaug

Tag skeen i egen hånd – kom og byg en mur

Kom forbi vores stand, og prøv kræfter med en murers håndværk, ved selv at mure. Mød lærlinge og murermestre, der fortæller om faget, uddannelsen og livet som murer. Der vil også være mulighed for, at vi kan hjælpe dig med en læreplads som murer.

Københavns Murerlaug

Prøv at udfordre dine forældre i at slå søm i

Tømrerlauget er et af Danmarks ældst eksisterende laug. Siden 1515 har lauget forenet respekten for det gode håndværk med forståelse for nutidens og fremtidens krav. Kom ind og mød oldermanden og hør om laugets opgaver i dag.

Hos Københavns Tømrerlaug kan man selvfølgelig også udfordre sig selv eller sine forældre i den klassiske konkurrence: Slå Søm i.

Københavns Tømrerlaug

Lav din egen julegave!

Prøv kræfter med polstrerværktøjet og lav et læderbetrukket nøglebræt flot dekoreret med polstresøm.

Kan du gætte hvilke materialer vi bruger til at polstre møbler, lave tasker og bælter med? Og hvor materialerne kommer fra? Gætter du rigtigt kan du vinde en præmie.

Sadelmager- og Tapetsererlauget i København

Med nål og tråd

Mød skræddermesteren og se og hør hvordan skrædderen arbejder med at skabe individuelt unika design når det er bedst!

Skrædderlauget i Kjøbenhavn og Laugenes Opvisning

Lav din egen bålpande

Lav din egen bålpande på en metalpresse maskine – det tager kun et øjeblik. Og du får panden med hjem.

Kjøbenhavns Smedelaug

Kan man spise en strøm-grillet pølse?

El-biler, solceller og vindmøller – elfaget driver den grønne omstilling – kom med på rejsen! Kig forbi og bliv klogere på alt fra lyn, CTS-styring, elektrificering og afbrydere.

Du kan også bare smage vores formidable strøm-grillede pølser – hvis du altså tør. Der er noget for en hver smag.

TEKNIQ El København

Find farvene og vind en præmie

Tag dit skarpeste syn med. Se hvor hurtigt du kan finde farverne. Er du hurtig kan du vinde en præmie.

Der vil også være mulighed for at prøve kræfter med gamle malerteknikker som ådring og marmorering.

Kom og hør om et af Danmarks ældste håndværkslaug, som har sat farver på København igennem de sidste 401 år.

Københavns Malerlaug

Slut af med en medaljekage

Konditorerne viser deres håndværk frem, og på Kulturnatten byder vi på en smagsprøve, nemlig Håndværkerforeningens egen medaljekage.

Du kan selv prøve kræfter i chokoladens univers, og se om du kan gøre konditoren kunsten efter.

Københavns Konditorlaug

Foredrag om håndværket i Moltkes Palæ

Gå på opdagelse i vores smukke palæ og lyt til foredrag om håndværket i Seglsalen, salonerne og Edvard Eriksens store stukarbejde i Store Festsal.

Det hele foregår digitalt – du anvender din smartphone!

Væk sanserne til live i lækre rammer!

Moltkes Palæ byder på prøvesmagning

Slå dig ned i Moltkes Palæs Gyldne Sal, hvor vi byder på gratis prøvesmagninger fra vores gastronomiske køkken. I vores lounge af dansk design, er der rig mulighed for at pirre både smags- og synssans i lækre rammer.

Kl. 19.00-19.30 serverer vi kanapeer og snacks for de første 200 gæster.

Kl. 20.30-21.00 byder vi på konditorserveringer for de første 200 gæster.

Se hvad du ellers kan opleve på Kulturnatten

Tegn GRATIS abonnement på magasinet MESTER

  • Hvilket nyhedsbrev ønsker du at modtage?

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få magasinet MESTER direkte i postkassen fem gange årligt. Det er gratis at abonnere på MESTER, du skal blot skrive dit navn og adresse i formularen, så er MESTER på vej til dig.

Du kan også tilmelde dig et af Håndværkerforeningens nyhedsbreve, der sendes på mail. Vær opmærksom på, at Håndværkerforeningen benytter Mailchimp til at sende nyhedsbreve. Derfor deler vi dit navn og mailadresse med Mailchimp.