Kulturnatten: Oplev Moltkes Palæ

Fredag den 14. oktober er der Kulturnat i København. Du kan opleve et af de smukkeste og mest velholdte palæer i København, når Håndværkerforeningen København åbner op for Moltkes Palæ.

Adgang kræver, at du har et Kulturpas.

Velkommen i Håndværkernes Klubhus

Oplev et af Københavns smukkeste palæer, når vi inviterer til palæhygge med et væld af familie-aktiviteter og gastronomiske oplevelser.

Her kan børn og deres forældre besøge håndværkerne i deres værksteder og prøve, om de kan gøre håndværkerne kunsten efter. Vi forkæler også med prøvesmagninger fra Moltkes gastronomiske køkken, hvor du får rig mulighed for at pirre både smags- og synssans i vores smukke lokaler.

Så kom og hyg med!

 

Vi gør opmærksom på, at håndværkerne bruger rigtigt værktøj i deres værksteder, og at adgang sker på eget ansvar. Hold godt øje med små børn og nysgerrige fingre.

 

Det kan du opleve i Moltkes Palæ

Håndværk for store og små

Moltkes Palæ summer af liv denne aften. Flere af Håndværkerforeningens medlemslaug deltager og viser deres håndværk frem med sjove og udfordrende aktiviteter for hele familien. Så kom forbi og; “Slå søm i”, skær et hjerte i glas, se om man kan spise en strøm-grillet pølse, “byg en mur”, løs en opgave, og se om du kan gætte hvilke materialer man polstrer møbler med, lav en dommerfløjte eller bank dit eget kobberhjerte og slut besøget af med en velfortjent medaljekage.

Foredrag om Edvard Eriksens store stukarbejde

Læn dig tilbage i Chr. X’s salon og oplev et digitalt foredrag om Edvard Eriksens store stukarbejde i Moltkes Palæ. Stukkatørlauget fortæller om det fantastiske håndværk, der kan ses i “Den Store Festsal”.

Gastronomisk smagsoplever

Væk sanserne til live i lækre rammer og slå dig ned i Moltkes Palæs fortryllende Gyldne Sal, hvor vi byder på gratis prøvesmagninger fra vores gastronomiske køkken. I vores lounge af dansk design, er der rig mulighed for at pirre både smags- og synssans i lækre rammer, når vi fra 19.00-19.30 serverer kanapeer og snacks – og fra 20.30-21.00 byder på konditorserveringer til de 200 første gæster pr session.

 

Se programmet i detaljer nedenfor.

Få masser af lækkert håndværk lige i indbakken

Vi udgiver to forskellige nyhedsbreve. I det ene sætter vi fokus på det smukke og kreative håndværk, mens vi i det andet er lidt mere nørdede, og kigger på teknik, mekanik og spændende byggeprojekter.

Så hvis du ligesom os ELSKER godt håndværk, der gør byen smuk eller får byen til at virke, så tilmeld dig her.

Nyhedsbrevet sendes på mail 10 gange om året (vær opmærksom på, at Håndværkerforeningen benytter Mailchimp til at sende nyhedsbreve. Derfor deler vi dit navn og mailadresse med Mailchimp)

 

Har du lyst til at tegne gratis abonnement på magasinet MESTER, så skriv dig op her

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Detaljeret program

Glarmesterlauget
”Bliv glarmester på tre minutter.” Skær et hjerte af glas. Kig forbi – og vi lærer dig hvordan du kan skære glas. Vi kan også hjælpe dig med en læreplads som glarmester eller gode råd om ”glas, vinduer og døre.”

Københavns Blikkenslager- og VVS Laug
Lav din egen dommerfløjte eller dit eget kobberhjerte, som du kan få med hjem.

Københavns Konditorlaug
Viser deres håndværk frem, og på Kulturnatten byder vi på en smagsprøve, nemlig Håndværkerforeningens egen Medaljekage.

Københavns Murerlaug
”Tag skeen i egen hånd – kom og byg en mur” Se forbi vores stand, og prøv kræfter med en murers håndværk, ved selv at mure. Mød lærlinge og murermestre, der fortæller om faget, uddannelsen og livet som murer. Der vil også være mulighed for, at vi kan hjælpe dig med en læreplads som murer.

Københavns Tømrerlaug
Er et af Danmarks ældst eksisterende laug. Siden 1515 har lauget forenet respekten for det gode håndværk med forståelse for nutidens og fremtidens krav. Kom ind og mød oldermanden og hør om laugets opgaver i dag. Hos Københavns Tømrerlaug kan man selvfølgelig også udfordre sig selv i den klassiske konkurrence: Slå Søm i.

Sadelmager- og Tapetsererlauget i København
Kom og løs en opgave. Kan du gætte hvilke materialer vi bruger til at polstre møbler, lave tasker og bælter med? Og kan du gætte hvor materialerne kommer fra? Gætter du rigtigt kan du vinde en præmie.

Stukkatørlauget – foredrag om stukken
Læn dig tilbage i Chr. X’s salon og oplev et digitalt foredrag om Edvard Eriksens store stukarbejde i Moltkes Palæ. Stukkatørlauget fortæller om det fantastiske håndværk, der kan ses i ”Den Store Festsal”.

TEKNIQ EL København
El-biler, solceller og vindmøller – elfaget driver den grønne omstilling – og du er med på rejsen! Hvad foregår der i maskinrummet i den grønne omstilling – og kan man spise en strøm-grillet pølse? Kom forbi, og prøv (el)kræfter med faget, som skal gøre Danmark klimaneutrale i 2030. Vi hjælper dig også med viden om uddannelsen.

Moltkes Palæ byder på prøvesmagning kl. 19.00
Væk sanserne til live i lækre rammer Slå dig ned i Moltkes Palæs Gyldne Sal, hvor vi byder på gratis prøvesmagninger fra vores gastronomiske køkken. I vores lounge af dansk design, er der rig mulighed for at pirre både smags- og synssans i lækre rammer. Kl. 19.00-19.30 serverer vi kanapeer og snacks for de første 200 gæster.

Moltkes Palæ byder på prøvesmagning kl. 20.30
Væk sanserne til live i lækre rammer! Slå dig ned i Moltkes Palæs Gyldne Sal, hvor vi byder på gratis prøvesmagninger fra vores gastronomiske køkken. I vores lounge af dansk design, er der rig mulighed for at pirre både smags- og synssans i lækre rammer. Kl. 20.30-21.00 byder vi på konditorserveringer for de første 200 gæster.

Vi gør byen smuk med
godt håndværk

Læs mere