Laugenes Opvisning indtager byen

Dansk håndværk når det er allerbedst. Så kort kan det siges, når man skal beskrive, hvad Laugenes Opvisning er.

Tirsdag den 8. november kan du opleve noget af Danmarks allerbedste håndværk, når skræddere, buntmagere, modister, sadelmagere, guldsmede og smykkedesignere viser deres kreationer frem på catwalken ved Laugenes Opvisning i de smukke sale og saloner i Moltkes Palæ.

Alle deltagerne ved Laugenes Opvisning er små lokale håndværksvirksomheder med en enkelt eller få ansatte, der selv designer, former og producerer deres kreationer. Her er ingen store designerafdelinger og produktion i udlandet, og alle kreationerne er skabt specifikt til opvisningen. Så glem alt om masseproducerede stangvarer. Læn dig i stedet tilbage og nyd de mange unikke ’one of a kind’-kreationer fra de lokale faglærte skræddere, buntmagere, modister, sadelmagere, guldsmede og smykkedesignere.

Tradition med kongelig opbakning

Det er Skrædderlauget, Kjøbenhavns Guldsmedelaug og Håndværkerforeningen København, der sammen inviterer til Laugenes Opvisning, som i år holdes for tolvte gang.

Baggrunden for opvisningen er et ønske om at sætte fokus på de kreative håndværksfag og vise de kvaliteter, der ligger i individuelt unika-design.

“Laugenes Opvisning er en fælles platform, hvor vi sætter fokus på de forskellige håndværk og kvaliteter, der ligger i et stykke unika-design. Og opvisningen understreger, at de faglærte håndværkere virkelig har noget at byde på – og ikke kun med gallakjoler eller couture – men også unikt tilpasset tøj og tilbehør til hverdagsbrug, fx til en tur i teatret eller et middagsselskab,” fortæller oldermand og skræddermester Johnny Alexander Wichmann, der gennem alle 12 år har stået bag Laugenes Opvisning.

H.K.H. Prinsesse Benedikte er protektor for opvisningen, og den kongelige opbakning er vigtig for Laugenes Opvisning.

“Prinsesse Benedikte har altid haft interesse for håndværksfaget, så vi er meget glade for, at hun har takket ja til at kaste lys over vores fælles sag,” siger Johnny Wichmann.

Etablerede håndværkere og unge under uddannelse side om side

Et af de helt særlige kendetegn ved Laugenes Opvisning er, at de erfarne og etablerede håndværksmestre inviterer en række unge spirende talenter under uddannelse med på catwalken. Det glæder Christoffer Susé, adm. direktør i Håndværkerforeningen København.

”Det unikke ved Laugenes Opvisning er, at etablerede håndværkere præsenterer deres arbejde side om side med unge spirende talenter under uddannelse. Derfor er opvisningen for alvor med til at sætte fokus på håndværket som en reel uddannelsesvej, og forhåbentlig kan det inspirere flere unge til at følge deres uddannelsesdrømme, selvom det ikke altid er den nemme løsning,” siger Christoffer Susé.

Få masser af historier om smukt og kreativt håndværk

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Tilmeld dig Håndværkerforeningens nyhedsbrev, og få de gode historier sendt direkte til din indbakke. Nyhedsbrevet sendes på mail. Vær opmærksom på, at Håndværkerforeningen benytter Mailchimp til at sende nyhedsbreve. Derfor deler vi dit navn og mailadresse med Mailchimp.

 

Har du lyst til at tegne gratis abonnement på magasinet MESTER, så skriv dig op her

Udvalgte billeder fra opvisningen i 2021

Buntmagermester Pia Christensen

Sølvsmed Michael Weihe

Skræddermester Katherine Ines, Dress By Ines

Sadelmager Karina Sørensen

Skræddermester Julie Jespersen

Skræddermester Susse Thorseng Lærche

Skræddermester Ane Rønne

Guldsmed Bodil Binner

Skræddermester Johnny Wichman, Wichmann Couture

Det Kongelige Teater Skræddersalen

Skræddermester Gry Hesbjerg

Sadelmager Jeppe Dencker

Godt håndværk samler byen

Del billeder af dit håndværk på dine sociale medier, og vis hvordan du er med til at samle byen.
Husk at skrive: #godthåndværk samler byen