Laugenes Opvisning Med udgangspunkt i fortiden skaber vi fremtiden

Glem alt om masseproducerede stangvarer. Læn dig i stedet tilbage og nyd de mange unikke ’one of a kind’ kreationer fra de lokale faglærte buntmagere, skræddere, guldsmede, sadelmagere og en handskemager. H.K.H. Prinsesse Benedikte er æresgæst, når nogle af Danmarks dygtigste håndværkere viser deres kreationer frem på catwalken i Moltkes Palæ.

Efter en pause på et år på grund af Corona, er Skrædderlauget, Guldsmedelauget og Håndværkerforeningen København glade for igen at kunne invitere til en eftermiddag i perfektionismens tegn. Det sker ved Laugenes Opvisning den 2. november hvor man får en unik mulighed for at komme tæt på et fornemt udvalg af dansk beklædningshåndværk og smykkekunst.

Her vil buntmagere, skræddere, guldsmede, sadelmagere og en handskemager vise, det de er bedst til – nemlig individuelt designet, tilskåret, tilrettet og syet tøj, pelsværk, handsker, bælter, tasker og håndlavede smykker.

Med udgangspunkt i fortiden skaber vi fremtiden

I skyggen af Coronapandemien har der været tid til at reflektere.

De lange perioder med nedlukning har været en udfordring for Laugenes forskellige håndværksfag, men ser man tilbage på tidligere tiders kriser, har de netop vist at det er her, vi ser frøene til fremtidens næste store og nytænkende tiltag.

Alle deltager er blevet bedt om at tage udgangspunkt i fortiden, det kan være gamle teknikker, materialer, farveholdning, snit eller måder at forme på – og på baggrund af det, skabe noget nutidigt der peger ind i fremtiden. Det er ikke sikkert, det direkte vil kunne ses på podiet, for det kan ligge i forarbejdningsprocessen, men der er rig mulighed for efter opvisningen at gå i dialog med skaberne, det foregår i Moltkes Palæs smukke saloner.

Etablerede håndværkere og unge under uddannelse side om side

Som noget særligt inviterer de etablerede håndværkerne en række unge spirende talenter under uddannelse med på catwalken. Det glæder Christoffer Susé, adm. direktør i Håndværkerforeningen.

”Det unikke ved Laugenes Opvisning er, at etablerede håndværkere præsenterer deres arbejde side om side med unge spirende talenter under uddannelse. Derfor er opvisningen for alvor med til at sætte fokus på håndværket som en reel uddannelsesvej, og forhåbentlig kan det inspirere flere unge til at følge deres uddannelsesdrømme, selvom det ikke altid er den nemme løsning.”

 

Det er Skrædderlauget, Kjøbenhavns Guldsmedelaug og Håndværkerforeningen København, der sammen står bag Laugenes Opvisning.

Udvalgte billeder fra opvisningen i 2021

Buntmagermester Pia Christensen

Sølvsmed Michael Weihe

Skræddermester Katherine Ines, Dress By Ines

Sadelmager Karina Sørensen

Skræddermester Julie Jespersen

Skræddermester Susse Thorseng Lærche

Skræddermester Ane Rønne

Guldsmed Bodil Binner

Skræddermester Johnny Wichman, Wichmann Couture

Det Kongelige Teater Skræddersalen

Skræddermester Gry Hesbjerg

Sadelmager Jeppe Dencker

Vi gør byen smuk med godt håndværk

Del billeder af dit flotte håndværk på dine sociale medier, og vis hvordan du gør byen smukkere.
Husk at skrive: #vigørbyensmuk med #godthåndværk