Laugenes 10-ÅRS JUBILÆUMS Opvisning Årets bedste håndværkskreationer

Følg Laugenes Opvisning på facebook
For 10. år i træk sætter Laugenes Opvisning Moltkes Palæ på den anden ende med et væld af unikt skræddersyet tøj, tasker, bælter, pelse og smykker. Det er nogle af Danmarks dygtigste håndværkere, der den 5. november viser deres kreationer frem på den 30 meter lange catwalk, der sagtens kan måle sig med både med Paris og Milano.

Håndværkeren står bag

Det helt særlige ved Laugenes Opvisning er, at deltagerne ikke er internationale modekoncerner med store designafdelinger, men små lokale håndværksvirksomheder med en enkel eller få ansatte. Her er det håndværkeren selv, der designer, former og skaber i én samlet proces, og alle kreationerne er skabt specifikt til opvisningen. Derfor er Laugenes Opvisning ikke et opkøbershow, men en opvisning af unikt fremstillet håndværk når det er allerbedst.

”Opvisningen vidner om, at de faglærte håndværkere virkelig har noget at byde på – og ikke kun med gallakjoler eller couture – men også unikt tilpasset tøj og tilbehør til hverdagsbrug, fx til en tur i teatret eller et middagsselskab, fortæller oldermand og skræddermester Johnny Alexander Wichmann der gennem alle ti år, har stået bag Laugenes Opvisning.

Som noget særligt inviterer de etablerede håndværkerne også en række unge spirende talenter under uddannelse med på catwalken. Og det glæder Christoffer Susé, adm. direktør i Håndværkerforeningen.

”Det unikke ved Laugenes Opvisning er, at etablerede håndværkere præsenterer deres arbejde side om side med unge spirende talenter under uddannelse. Derfor er opvisningen for alvor med til at sætte fokus på håndværket som en reel uddannelsesvej, og forhåbentlig kan det inspirere flere unge til at følge deres uddannelsesdrømme, selvom det ikke altid er den nemme løsning.”

Kongelig æresgæst

Det er Skrædderlauget, Kjøbenhavns Guldsmedelaug, Buntmagerlauget og Håndværkerforeningen København, der sammen står bag Laugenes Opvisning.

H.K.H. Prinsesse Benedikte har i alle årene overværet opvisningen, og den kongelige opbakning er essentiel for opvisningen.

“Vi manglede virkelig en fælles platform, hvor vi kunne sætte fokus på de forskellige håndværk og kvaliteter, der ligger i et stykke unika-design. Mange af os er jo små erhvervsdrivende, som på ingen måde har mulighed for selv at vise vores tøj, smykker, tasker eller hatte frem til en opvisning. Derfor blev vi i laugene enige om, at lave en årlig opvisning. Men for at det blev set og respekteret, var det vigtigt for os, at vi fik en relevant person til at deltage på 1. række. Prinsesse Benedikte har altid haft interesse for håndværksfaget, så vi var meget glade, da hun takkede ja til at kaste lys over vores fælles sag,” siger Johnny Alexander Wichmann.

Sustainable Artisans

Laugenes Opvisning hylder det faktum, at det gode håndværk – og særligt håndværksproduceret tøj, tasker, hatte og smykker – i sin natur er bæredygtigt.

”Modebranchen har generelt et problem i forhold til sit forbrug af ressourcer – både i forhold til råvarer, tekstiler, vand og ikke mindst transport – og det står i skarp kontrast til miljøaftrykket hos de lokale håndværksvirksomheder indenfor skrædderi og smykkekunst. De udgør et reelt bæredygtigt alternativ, og det vil vi gerne sætte fokus på,” fortæller Johnny Alexander Wichmann.

 

Billetter

Billetsalget til opvisningen kl. 15.30 er startet. Billetter skal købes via billetto.dk

 

 

Udvalgte billeder fra opvisningen i 2018

Skræddermester Ane Rønne, Oryé Couture

Guldsmed Mads Heindorf, Heindorf Jewellery

Buntmagermester Pia Christensen

Sadelmager Jeppe Dencker, Dahlman 1807

Sølvsmed Michael Weihe

Sadelmager Karina Sørensen, Leathergoods

Guldsmed Bodil Binner

Skræddermester Johnny Wichman, Wichmann Couture

NEXT beklædning

 

Se flere billeder på Facebook/laugenesopvisning

Vi gør byen smuk med godt håndværk

Del billeder af dit flotte håndværk på dine sociale medier, og vis hvordan du gør byen smukkere.
Husk at skrive: #vigørbyensmuk med #godthåndværk