Laugenes 10-ÅRS JUBILÆUMS Opvisning Sustainable Artisans

Følg Laugenes Opvisning på facebook
Glem alt om masseproducerede stangvarer. Læn dig i stedet tilbage og nyd de mange unikke ’one of a kind’ kreationer fra den lokale faglærte skrædder, buntmager, guld- og sølvsmed, modist og sadelmager. Temaet er bæredygtighed, og H.K.H. Prinsesse Benedikte er æresgæst, når nogle af Danmarks dygtigste håndværkere viser deres kreationer frem på catwalken i Moltkes Palæ.

Håndværkeren står bag

For 10. år i træk inviterer Laugenes Opvisning til en storslået opvisning af skæddersyet tøj, pelse, hatte, tasker, smykker mv. i Moltkes Palæ. Opvisningen sætter fokus på lokalt og bæredygtigt håndværk, og alle deltagerne er små lokale håndværksvirksomheder, med en enkelt eller få ansatte, der selv designer, former og producerer deres kreationer.

Laugenes Opvisning er således ikke et opkøbershow for internationale modekoncerner med store designafdelinger og milliardstore budgetter, men derimod en opvisning af unikt fremstillet håndværk når det er allerbedst.

”Opvisningen vidner om, at de faglærte håndværkere virkelig har noget at byde på – og ikke kun med gallakjoler eller couture – men også unikt tilpasset tøj og tilbehør til hverdagsbrug, fx til en tur i teatret eller et middagsselskab, fortæller oldermand og skræddermester Johnny Alexander Wichmann, der gennem alle ti år har stået bag Laugenes Opvisning.

Etablerede håndværkere og unge under uddannelse side om side

Som noget særligt inviterer de etablerede håndværkerne en række unge spirende talenter under uddannelse med på catwalken. Det glæder Christoffer Susé, adm. direktør i Håndværkerforeningen.

”Det unikke ved Laugenes Opvisning er, at etablerede håndværkere præsenterer deres arbejde side om side med unge spirende talenter under uddannelse. Derfor er opvisningen for alvor med til at sætte fokus på håndværket som en reel uddannelsesvej, og forhåbentlig kan det inspirere flere unge til at følge deres uddannelsesdrømme, selvom det ikke altid er den nemme løsning.”

Sustainable Artisans

Med den store jubilæumsopvisning hylder deltagerne det faktum, at det gode håndværk – og særligt håndværksproduceret tøj, tasker, hatte og smykker – i sin natur er bæredygtigt. Det kommer forskelligt til udtryk hos hver af deltagerne, fx i valget af materialer og håndværksmæssige metoder.

”Modebranchen har generelt et problem i forhold til sit forbrug af ressourcer – både i forhold til råvarer, tekstiler, vand og ikke mindst transport – og det står i skarp kontrast til miljøaftrykket hos de lokale håndværksvirksomheder indenfor skrædderi og smykkekunst. De udgør et reelt bæredygtigt alternativ, og det vil vi gerne sætte fokus på,” fortæller Johnny Alexander Wichmann.

 

Det er Skrædderlauget, Kjøbenhavns Guldsmedelaug og Håndværkerforeningen København, der sammen står bag Laugenes Opvisning.

Udvalgte billeder fra opvisningen i 2019

Buntmagermester Pia Christensen

Sølvsmed Michael Weihe

Skræddermester Karina Mott

Skræddermester Katherine Ines, Dress By Ines

Skræddermester Julie Jespersen

 

Guldsmed Bodil Binner

Skræddermester Johnny Wichman, Wichmann Couture

Guldsmed Arnby & Mejlvang

Det Kongelige Teater Skræddersalen

Se flere billeder på Facebook/laugenesopvisning

Vi gør byen smuk med godt håndværk

Del billeder af dit flotte håndværk på dine sociale medier, og vis hvordan du gør byen smukkere.
Husk at skrive: #vigørbyensmuk med #godthåndværk