Københavns Blikkenslager- og VVS Laugs første oldermandskæde er helt fra 1928, og den var fremstillet af blikkenslagermester Hermann Jepsen. Leddene var lavet af zink, og lygtesymbolet der var Københavns Blikkenslagerlaugs gamle laugssegl, kuglelanternen fra 1689, var lavet i messing.
Det var en smuk kæde efter datidens forhold, og den blev gennem de næste 40 år båret af laugets oldermand.
Oldermandskæden blev restaureret i 1974 med en forgyldning og indgravering af Aarhus byvåben på skjoldet. Kæden blev den 19. marts 1974 givet som en gave fra Københavns Blikkenslagerlaug til Aarhus VVS- og Blikkenslagerlaug på dettes 75-års stiftelsesdag. Så vidt vides, er den senere blevet stjålet.
I 1968 fik lauget en ny kæde som blev taget i brug ved 290-års stiftelsesfesten. Det var forinden kommet Laugets damer for øre at den gamle Oldermandskæde havde kendt bedre dage, og damerne iværksatte derfor en indsamling for at skaffe midler til en ny Oldermandskæde.
Det lykkedes for dem, og hofjuveler Ove Dragsted udarbejdede en forgyldt sølvkæde med seks medaljoner der viser tidligere tiders laugslogoer. Mellem dem er der indsat seks felter i emalje der symboliserer fagets virkeområder. Kæden slutter bagpå med en større emaljeret medaljon med gengivelse af Københavns byvåben. Foran på kæden sidder den største medaljon – ligeledes emaljeret. Den viser laugets segl, kuglelanternen fra 1689, som hovedmotiv.
Kæden er flere gange blevet restaureret og re-designet, blandt andet i 2016 fordi den vejede for meget og ødelagde jakken på den der bar kæden. Men der tages altid hensyn til det oprindelige, smukke design.
Også på Blikkenslagerlaugets kæde kan man se samtlige oldermænds navne. De er placeret på bagsiden af symbolerne, og bag på hovedsymbolet står: ”Laugets Oldermandskæde skænket af Laugets damer på 290-års stiftelsesdagen den 27. november 1968”. Man kan også se navnene på de oldermænd der har båret den nye kæde. Den første var Svend Eckeroth, og i dag bæres den af oldermand Søren Schmidt.