Billedserie: En forståelse af håndværk

For os ligger der en naturlig skønhed i godt håndværk.

Derfor har vi i MESTER en billedserie, hvor den ene håndværker – fotografen – sætter billeder på en anden håndværker. I denne udgave har fotograf Per Morten Abrahamsen været på besøg hos vognmand Henrik Tofteng.

Denne billedserie blev bragt i MESTER12, september 2020 Smukt og kreativt håndværk.

”Vi har ryddet op i miljøet siden 1945 – og gør det stadig.”

Sådan præsenterer vognmandsforretningen Tofteng A/S sig på deres hjemmeside. Tofteng A/S er en moderne miljøbevidst vognmandsforretning, der er specialiseret inden for genbrug, miljø og affaldshåndtering.

Tofteng A/S blev stiftet i 1945 og ejes i dag af Henrik Tofteng, hvis morfar grundlagde virksomheden.

Restaffald, som Hasan og Flemming henter i dag, køres til ARC på Amager, hvor det brændes og bliver til varme og varmt vand hos hovedstadens boliger.

Flemming og Hasan henter affald hos op mod 150 virksomheder, hoteller og restauranter om dagen.

Hasan er oprindeligt udlært maler, og Flemming har tidligere arbejdet på kontor.

Flemming og Hasan kører sammen i dag, fordi de kører i Københavns centrum – normalt er der kun en mand på en bil.

Tofteng A/S håndterer 20 forskellige typer affald (fraktioner). Affaldet hentes i forskellige vogne og køres til genbrug eller deponi.

”I Danmark har vi et mål om, at vi skal genanvende 50 procent af vores affald i 2022. Det er et ambitiøst mål, som vi er med til at gøre til virkelighed,” fortæller Henrik Tofteng.

Der findes 12 forskellige transportuddannelser, og den nærmeste tekniske skole, hvor du kan tage en transportuddannelse, er TEC i Hvidovre.

Tegn gratis abonnement på magasinet MESTER

  • Hvilket nyhedsbrev ønsker du at modtage?

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få MESTER direkte i postkassen fem gange årligt. Det er gratis at abonnere på MESTER, du skal blot skrive dit navn og adresse i formularen, så er MESTER på vej til dig.

Sammen med MESTER bliver du automatisk tilmeldt Håndværkerforeningens nyhedsbrev. Nyhedsbrevet sendes på mail. Vær opmærksom på, at Håndværkerforeningen benytter Mailchimp til at sende nyhedsbreve. Derfor deler vi dit navn og mailadresse med Mailchimp.