Medaljemodtager: Efter 20 år i banken har Rune uddannet sig til elektriker

Efter 20 år som forretningsanalytiker i en bank foretog Rune Nørskov Adrian et sporskifte i sit arbejdsliv. Han valgte nemlig at uddanne sig til elektriker.

Tekst: Jakob Bo Andersen
Foto: Ricky John Molloy

Denne artikel blev bragt i MESTER31, juni 2024

Rune startede sin læretid hos TDC hvor han arbejdede i to år inden han skiftede til SIF Gruppen hvorfra han er udlært.

”Hos TDC arbejdede jeg med at installere og fejlsøge på privatkunders forbindelser. Men jeg ville også gerne prøve andre dele af elektrikerfaget. Derfor skiftede jeg til SIF Gruppen hvor jeg har mulighed for at arbejde med mange typer af opgaver,” fortæller Rune og fortsætter:

”Der er rigtig mange spændende opgaver i faget, og jeg kan faktisk se mange paralleller til mit tidligere job. For eksempel når det handler om at planlægge eller styre et projekt. Der bruger man mange af de samme værktøjer. Så den største forskel mellem jobbet som elektriker og IT-udvikling, er at der kommer et håndgribeligt fysisk produkt ud af det,” siger Rune.

Interesse for intelligent bygningsinstallation

Et af de arbejdsområder der særligt har vakt Runes interesse, handler om intelligent styring af installationer og anden automatik i vores bygninger og huse.

”Jeg har altid interesseret mig for computere og programmering, og arbejdet med bygningsautomatik som eksempelvis KNX og DALI ligger meget i forlængelse af dét. Det handler om at få forskellige installationer og ting i en bygning til at tale sammen og gøre noget bestemt i en bestemt situation eller rækkefølge. Det, synes jeg, er rigtig spændende,” fortæller Rune.

Fik medalje på Københavns Rådhus

Runes dygtighed sikrede ham elektrikerfagets medalje ved svendeprøven. Derudover blev han indstillet til Håndværkerforeningens medalje i sølv. Den fik han overrakt på Københavns Rådhus ved Håndværkerforeningens medaljeuddeling.

”Jeg er stolt over at modtage Håndværkerforeningens medalje. Jeg sætter en stor ære i at lave mine ting ordentligt, og jeg kan ikke forestille mig at springe over hvor gærdet er lavest når jeg skal give noget videre til en kunde eller en kollega. Derfor har mit primære mål under uddannelsen været at lære mit nye fag og blive dygtig til det. At det har resulteret i en medalje er en dejlig bonus,” slutter Rune Nørskov Adrian.

Rune er udlært hos SIF Gruppen hvor han stadig arbejder.