Æreshåndværker 2016
Lars Rebien Sørensen

Verden dygtigste administrerende direktør blev i aftes kåret som årets Æreshåndværker af Håndværkerforeningen København. Det er naturligvis Lars Rebien Sørensen, administrerende direktør i Novo Nordisk, der er tale om.

Håndværkerforeningen Københavns formand Robert Sørensen, siger om baggrunden for udnævnelsen af Lars Rebien Sørensen til Æreshåndværker 2016:

”At Lars Rebien Sørensen bliver kåret til verdens dygtigste administrerende direktør er en kæmpe hædersbevisning i sig selv. Fra Håndværkerforeningen i Kjøbenhavns side har vi især lagt vægt på, at topplaceringen i særlig grad skyldes Lars Rebien Sørensens og Novo Nordisk A/S’s arbejde med miljøhensyn og social ansvarlighed”.

Selv siger Lars Rebien Sørensen:

”Jeg er meget beæret over at modtage denne udmærkelse, ikke mindst når jeg ser på listen over tidligere modtagere og ved hvilken betydning, de alle på hver deres måde har haft for det danske samfund. Jeg er desværre ikke selv blevet begavet med en dygtig håndværkers evner, men glædes så meget desto mere over alle de dygtige håndværkere, der arbejder i Novo Nordisk og hos vore mange leverandører over hele landet.”

 

H.M. Dronningen ønskede tillykke

H.M. Dronningen var blandt de mange festklædte gæster, der overværede udnævnelsen af æreshåndværkeren på Københavns Rådhus. Det skete den 31. maj ved medaljefesten, som Håndværkerforeningen KBH, Next Uddannelse København og TEC holder én gang årligt. Her får de dygtigste blandt de nyudlærte håndværkere overrakt Håndværkerforeningens sølv- eller bronzemedalje. Foruden de 82 medaljer fik de unge i år overrakt legater fra laug, virksomheder og fonde for 1,8 millioner kroner.

Med titlen Æreshåndværker har Håndværkerforeningen KBH siden 1973 hyldet personligheder, der yder en ganske særlig indsats til gavn for det danske samfund. Æreshåndværkeren, der findes uden for håndværkets kreds, får overrakt et æresmesterbrev og en sølvmedalje mage til den, de unge håndværkere modtager for et særligt fremragende svendestykke.

Lars Rebien Sørensen (f. 1954) har været administrerende direktør i Novo Nordisk A/S siden 2000. I efteråret 2015 blev Lars Rebien Sørensen kåret til at være verdens bedste topchef af det anerkendte magasin Harvard Business Review.