Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn blev stiftet af en række københavnske oldermænd den 20. november 1840. Foreningens formål var (og er stadig) at varetage den samlede håndværkerstands interesser.

Medaljer til de dygtigste nyuddannede håndværkere

Siden 1867 har Håndværkerforeningen hvert år hyldet de dygtigste nyuddannede håndværkere med Håndværkerforeningens medalje i sølv eller bronze. Traditionen startede fordi man ønskede at opmuntre flere lærlinge til at aflægge svendeprøve.

Den årlige medaljeuddeling foregår på Københavns Rådhus under overværelse af H.M. Dronning Margrethe.

Læs mere om medaljeuddelingen her

Moltkes Palæ

Håndværkerforeningen har haft hovedsæde i Moltkes Palæ, siden foreningen købte ejendommen af den adelige Moltke-familie i 1930. Palæet danner ramme for en stor del af Håndværkerforeningens aktiviteter, og Håndværkerforeningens sekretariat bor i bygningen.

Moltkes Palæ stod færdig i 1702, og har en lang og spændende historie.

Læs mere om Moltkes Palæ her

Vi står sammen om godt håndværk

Håndværkerforeningen og de københavnske håndværkslaug og brancheorganisationer står sammen om godt håndværk i Hovedstaden.

Et laug er oprindeligt en sammenslutning af næringsdrivende (særlig håndværkere) i samme by og indenfor samme fag eller branche.

Det ældste håndværkslaug, som vi kender i dag, er Skrædderlauget, der blev stiftet den 29. maj 1275. Her fik lauget sin første laugsskrå af biskop Skælmssøn af Roskilde og Københavns råd.