Ærehsåndværker 2015
Bertel Haarder

Politiker og tidl. minister, og evigt kæmpende for det gode håndværk, Bertel Haarder (V) er kåret til Æreshåndværker 2015.

”En frygtløs og karismatisk stridsmand! Et urokkeligt fyrtårn, der spreder lys, grundtvigiansk fornuft og eftertænksomhed hos alle, der møder argumenterne.”

Sådan lød det, da Haandværkerforeningens formand, Robert Sørensen, kårede politikeren Bertel Haarder til Årets Æreshåndværker. Det skete den 12. maj ved den årlige medaljefest på Københavns Rådhus.

Bertel Haarder (født 1944) har ikke alene været en del af folkestyret i en rekordlang periode. For nylig er han af sine kolleger kåret til Folketingets mest respekterede politiker.

 

Et område, hvor Bertel Haarder har haft særlig stor betydning, er uddannelsesområdet. Blandt de politiske resultater, han selv finder væsentlige, er reformen af erhvervsuddannelserne i 1990 og indførelsen af erhvervsakademierne i 2009. Han er desuden én af initiativtagerne til Folkemødet på Bornholm, en eksplosivt voksende succes der baserer sig på respekt og dialog på tværs af politiske holdninger – noget, der også kendetegner Bertel Haarder selv.