Det er for svært at blive leverandør til kommunen

Hvad gør en hårdtarbejdende bagermester, der gerne vil levere mad til Københavns Kommunes plejehjem? Hvem ringer han til? Hvor finder han den nødvendige information, der skal til at kunne lande en stor ordre?

Mange små håndværkere – bagere, tømrer, snedkere med flere – går som situationen er i dag håbefulde ind på Københavns Kommunes hjemmeside, men må skuffede erkende, at der ikke eksisterer nemt tilgængelig information om, hvordan man kan få en af de eftertragtede ordrer.

Der er lige nu en stor frustration blandt Håndværkerforeningen Københavns medlemmer, og sådan skal det selvfølgelig ikke være.

Derfor har Venstre foreslået, at Københavns Kommunes skal lave en hjemmeside, hvor alle byens små mestre nemt kan gå ind og finde informationer om, hvilke opgaver der er, og hvordan de kan byde på dem.

For København lever af liv i alle afkroge af byen, og det kan ikke være rigtig at vi afskærer en masse dygtige selvstændige fra store ordrer, som kan skabe skub i deres forretning.

Københavns Kommune køber årligt ind for otte milliarder kroner, og vi skal sørge for, at det er de bedste og dygtigste, der får opgaverne – uanset størrelse.

 

Af Cecilia Lonning-Skovgaard, beskæftigelses- og integrationsborgmester, København, Venstre, og Christoffer Susé, adm. direktør i Håndværkerforeningen København.

Indlægget blev bragt på ugeavisen.dk/københavn, den 6. marts 2021.