Æreshåndværker 2018
Trine Dyrholm

Skuespiller Trine Dyrholm (1972) er her til aften blevet kåret som Æreshåndværker af Haandværkerforeningen København. Dermed skrives Trine Dyrholm ind i et fornemt galleri af markante kulturpersonligheder, erhvervsfolk og politikere, som hvert år siden 1973 er kåret til Æreshåndværker.

Fornem ærespris

Skuespiller Trine Dyrholm (1972) er her til aften blevet kåret som Æreshåndværker af Håndværkerforeningen København. Dermed skrives Trine Dyrholm ind i et fornemt galleri af markante kulturpersonligheder, erhvervsfolk og politikere, som hvert år siden 1973 er kåret til Æreshåndværker.

Trine Dyrholm modtog prisen under overværelse af H.M. Dronning Margrethe ved en stor ceremoni på Københavns Rådhus. Her hyldede Håndværkerforeningen 73 af årets dygtigste nyuddannede håndværkere med medaljer og legater for ca. 1 million kroner.

Danmarks dygtigste

Trine Dyrholm er, såvel blandt fagfolk som i den brede offentlighed, anerkendt som Danmarks dygtigste skuespiller. Det er baggrunden for, at Håndværkerforeningen hædrer og anerkender Trine Dyrholms fantastiske virke som skuespiller.

– Trine Dyrholm er et lysende godt eksempel på, hvor langt man kan nå, hvis man besidder de egenskaber, der også kendetegner det gode håndværk og den dygtige håndværker; nemlig indlevelse, vedholdende flid, respekt, faglig stolthed og stræben efter det ypperste, fortæller foreningens formand, malermester Per Vangekjær.

Om udnævnelsen siger Trine Dyrholm

– Jeg er meget beæret over udnævnelsen til Årets Æreshåndværker, og det er med stor stolthed, at jeg modtager denne fine hæder på en aften, hvor nye talenter bliver hyldet. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at ønske de fremtidige håndværkere tillykke med deres medaljer.

Medalje magen til de unge håndværkere

Sammen med titlen modtager Årets Æreshåndværker et Æresmesterbrev og en sølvmedalje magen til den, de unge nyuddannede håndværkere får overrakt.

– De egenskaber vi hylder hos Æreshåndværkeren er de samme, som vi hylder hos de nyudlærte håndværkere. Det er medaljen et synligt bevis på, og derfor får Trine Dyrholm en sølvmedalje magen til den de unge får, slutter Per Vangekjær.

Sølvmedaljen er den højeste udmærkelse, man kan få tildelt.