Kære SKAT, kan et rigtigt arbejde virkelig kun passes hjemmefra?

SKAT har i 2020 sløjfet det automatiske kørselsfradrag hos samtlige danske skatteydere, og har dermed sat en helt ny norm; i Danmark arbejder man hjemmefra via computeren!

Med et pennestrøg (eller måske rettere et kryds i et felt i en database) negligerer man de hundredtusindvis af danskere, for eksempel håndværkeren, sygeplejersken, kassemedarbejderen og alle andre, som hver dag (også under coronaen) møder ind på arbejdspladsen, passer deres arbejde og bidrager til at holde hjulene i gang i samfundet.

En ting er, at de mange, som er berettiget til kørselsfradrag, nu skal ind og rette deres årsopgørelse. Men den kommunikation, man bliver mødt af, mistænkeliggør nærmest folk.

Kan det nu virkelig passe, at du ikke har arbejdet hjemmefra, føler man næsten, at der bliver spurgt.

Og selvfølgelig kan det passe. Der er nemlig rigtig mange mennesker i dette land, der ikke kan arbejde hjemmefra via computeren. For der er stadig mennesker, der skal passes, huse der skal bygges, ombygges og vedligeholdes, og butikker der skal være åbne, selvom man måske godt kan glemme det, når man sidder hjemme og klarer alt fra en computer.

Af Christoffer Susé, adm. direktør i Håndværkerforeningen København.

Indlægget blev bragt i Berlingske, 16. marts 2021.