Øget udligning skader det lokale erhvervsliv i hovedstaden

Regeringen præsenterer torsdag sit udspil til, hvordan en kommende kommunal udligningsordning skal se ud. Én ting står dog allerede fast: Hovedstaden skal betale endnu mere!!

Samtidig betaler det lokale erhvervsliv tårnhøje lokale skatter og afgifter. København er allerede en af landets dyreste kommuner at drive virksomhed i bl.a. pga. af lokale skatter og afgifter og de relativt dyre kvadratmeterpriser. Med regeringens forslag er der intet der tyder på, at det kommer til at ændre sig.

Dækningsafgiften er i den sammenhæng den helt store synder. Det er over årene blevet en storby-skat, primært hovedstads-skat, på erhvervslivet. Samtidig ser vi, at mange af de kommuner der modtager penge gennem den kommunale udligningsordning har fjernet dækningsafgiften.

På den måde bliver hovedstadens lokale virksomheder straffet dobbelt; først skal de betale en tårnhøj dækningsafgift, som deres konkurrenter i Vestdanmark slipper for. Bagefter kan de så kigge på, at virksomhederne fra Vestdanmark byder på fx kommunale og private opgaver i Hovedstaden til en pris, som ikke indregner udgifter til dækningsafgift.

Det er naturligvis ulig og uretfærdig konkurrence, som skader det lokale erhvervsliv i hovedstaden.

Af Christoffer Susé, adm. direktør i Håndværkerforeningen København