Parkeringsregler koster medarbejdere

Et par dage før den tidsbegrænsede parkeringszone trådte i kraft i Københavns Nordvestkvarter i november, landede en opsigelse på glarmester Torben Snoers skrivebord. Der var tale om en medarbejder gennem mange år, der valgte at sige op pga. af de nye regler for tidsbegrænset parkering i området omkring virksomheden.

Manden er bosiddende i Frederikssund, og kan ikke få hverdagen til at hænge sammen, hvis han skal tage med offentlige transportmidler.

En henvendelse til kommunen gav intet resultat. Det politiske flertal har besluttet sig for, at reglerne er, som de skal være, og ikke kan laves om.

Vi har som lokal virksomhed stor forståelse for, at politikerne ønsker at sikre, at de lokale p-pladser er tilgængelige for beboerne. Men samtidig giver de samme regler store udfordringer for vores og andre lokale virksomheders medarbejdere, som ikke længere kan parkere ved deres arbejdsplads. Og det er noget, der bliver spurgt til, når vi ansætter nye medarbejdere.

Derfor efterlyser vi en mere smidig ordning, hvor f.eks. medarbejdere i lokale virksomheder, håndværkere ol. kan købe en p-licens til dagtimerne.

Af Torben Snoer, glarmester, & Christoffer Susé, adm. direktør i Håndværkerforeningen.

Læserbrevet blev bragt i Berlingske den 1. februar 2019.