Årets dygtigste nyuddannede håndværkere bliver
hyldet med medaljer

80 nyuddannede håndværkere får tirsdag den 28. september 2021 overrakt Håndværkerforeningens medalje under overværelse af H.M. Dronningen. Medaljen er bevis på, at de, på trods af corona-udfordringer, har afsluttet deres håndværksuddannelse på absolut topniveau.

Det er en tradition, som går mere end 150 år tilbage, og siden 1927 har Kongehuset deltaget ved den årlige uddeling af Håndværkerforeningen Københavns medalje til årets dygtigste nyuddannede håndværkere.

Tirsdag aften træder 80 nye håndværkersvende så ind i rækken af medaljemodtagere, ved en stor ceremoni på Københavns Rådhus. Blandt de ca. 600 gæster på rådhuset finder man flere borgmestre, tidligere Æreshåndværkere, repræsentanter fra erhvervsliv, laug, organisationer og erhvervsskolerne. Og naturligvis medaljemodtagernes læremestre og familier.

”Medaljeuddelingen en vigtig fejring af, at de unge håndværkere har afsluttet deres uddannelse med et rigtigt flot resultat. Det er en særlig hæder, som disse unge håndværkere modtager,” siger Håndværkerforeningens formand, malermester og oldermand Per Vangekjær.

De 80 medaljemodtagere er uddannet inden for 24 forskellige fag, og det er med til at vise bredden af håndværket. Fælles for alle er, at de har afsluttet deres svendeprøve med topkarakterer.

”Med Håndværkerforeningens medalje hylder vi årets dygtigste nyuddannede håndværkere for at vise, hvad faglig dygtighed og engagement kan føre til,” siger Per Vangekjær.

Fejres på Københavns Rådhus

Københavns Kommune er vært for den store ceremoni, der afholdes i Københavns smukke rådhushal. Og Københavns overborgmester Lars Weiss (S) ser frem til at byde de nyuddannede håndværkere velkommen:

”København og resten af Danmark skriger på dygtige håndværkere, der kan deres kram. Jeg håber, at medaljeuddelingen vil inspirere flere til at gå håndværkervejen, for vi har brug for, at flere tager en teknisk uddannelse,” siger han.

Legater for 1,2 million kroner

Ud over Håndværkerforeningens medaljer bliver der uddelt legater fra virksomheder, laug og fonde for intet mindre end 1,2 millioner kroner. Blandt andet skal der uddeles to rejselegater på 100.000 kr. fra A.P. Møller Fondens legat til unge håndværkeres videre uddannelse i udlandet.

”Det har altid været en del af håndværkets DNA at rejse ud i verden for at lære, og lære fra sig. Med uddeling af de to rejselegater fra A.P. Møller Fondens, støtter Håndværkerforeningen København og A.P. Møller Fonden op om en af håndværkets ældste traditioner,” siger Per Vangekjær.

 

Medaljeuddelingen arrangeres af Håndværkerforeningen København i samarbejde med NEXT Uddannelse København, TEC og Københavns Kommune, som er vært for ceremonien på Københavns Rådhus.

Læs mere på hfk.dk/medalje

 

Yderligere information

Jakob Bo Andersen, chefkonsulent Håndværkerforeningen København, tlf. 5190 7325