H.M. Dronningen 80 år

Det københavnske håndværk ønsker H.M. Dronningen tillykke, og takker for den store opmærksomhed som Majestæten vier det danske håndværk. Det er vi stolte af, og vores medlemmer forsøger hver dag at leve op til interessen.

På vegne af det københavnske håndværk har Håndværkerforeningen overbragt Håndværkerforeningens og 26 københavnske laugs gave til H.M. Dronningen.

Gaven er en perlekæde bestående af 80 kultur ferskvandsperler samt et 18 karat guldornament, som kæden kan løbe gennem.

Gentænkning af en klassiker

Nyfortolkning af perlekæden med inspiration fra de danske kronjuveler, hvoraf flere kan ’skilles ad’ og samles igen, og bæres i forskellige situationer.

Det kommer til udtryk i en asymetrisk kæde, som kan skilles ad og samles på forskellige måder, så H.M. Dronningen selv kan bestemme forløbet af kæden. Dertil kommer det specialfremstillede smykkeskrin, udført af Kgl. Hofleverandør Co’libri Bookbindery samt en smukt graveret ibenholtopsats, udført af Gravørfirmaet Scwartz.

Smykket er udført af Diana Holstein og Hanan Emquies, der siden 2007 har drevet smykke- og designvirksomheden Emquies-Holstein.

Diana Holstein har tidligere udført designopgaver for internationalt anerkendte mærkevarebrands som bl.a. Tiffany & Co, Ralph Lauren, Royal Copenhagen og Georg Jensen Damask. I dag designer og producerer Diana Holstein og Hanan Emquies smykker fra deres værkstedsbutik i indre København.

Her kan se se Diana Holstein præsentere gaven:

Læs et interview med Diana Holstein, der fortæller om inspirationen til perlekæden

Kronen som inspiration

 

”Man skal forestille sig en krone, hvor de otte bladformede bøjler er foldet ud. På den måde bliver guldlåsen i virkeligheden en symbolsk krone med reference til en svunden tid, hvor konger og dronninger bogstaveligt talt blev kronet,” fortæller Diana Holstein, som sammen med partner Hanan Emquies, har kreeret perlekæden.

Hændernes skaber liv

80 smukke perler. Et hav af muligheder

Håndværkerforeningen og de københavnske laug ønsker H.M. Dronningen tillykke

Tak til:

Perlekæde: Emquies-Holstein

Smykkeskrin: Co'libri Bookbindery

Ibenoltopsats: Gravørfirmaet Schwartz

Foto: Rocky John Molloy

Tekst: Jakob Bo Andersen

Layout: Tommy Saunte, saunte.io