Hans-Peter Ludvigsen er et kendt navn i filmbranchen, men ikke i den brede befolkning, selv om de fleste danskere har set noget af det, han har bygget.
Filminteressen kommer fra den første Indiana Jones-film.
”Filmen var fyldt med grotter, klipper og broer, der var ved at styrte ned, skeletter og mange andre dekorationer, og da jeg så det, sagde jeg til mig selv, at det ville jeg også gerne bygge. Man kan godt sige, at der er gået lidt Indiana Jones i den med meget af det, jeg har bygget gennem årene,” siger Hans-Peter Ludvigsen.
Stunt i Los Angeles
Det var dog en anden filmdisciplin, han begyndte at dyrke sideløbende med tømreruddannelsen.
“Jeg startede med at lave stunt, da jeg var 18 år. Dengang Martin Spang Olsen lavede stuntskole. Her gik jeg og var med til en masse små stuntting på forskellige film. Jeg tog til Los Angeles og var på stuntskole i tre måneder. Derefter var jeg med på en actionfilm, der blev optaget i Los Angeles. En for den tid klassisk gangsterfilm. Det var de gode mod de onde med masseslagsmål og eksplosioner. Vi filmede rundt i hele Los Angeles i lagerbygninger og slumkvarterer. Det var en low budget-film, men efter danske forhold var der ikke meget lavbudget over det,” siger Hans-Peter Ludvigsen.
Han vendte tilbage til Danmark i 1988, og der var der ikke så meget gang i filmbranchen, som der er nu. Men der kom nogle stuntjob efterhånden, og han begyndte så småt at bygge lidt dekorationer.
Harry Potter, Batman, Spiderman og LEGO
Der kom for alvor gang i at bygge dekorationer til film i starten af 2000. Her var det Harry Potter-, Batman- og Spiderman- LEGO-reklamer, der blandt andet skulle bygges til.
”Jeg har bygget dekorationer til rigtig mange LEGO-reklamefilm over 25 år. Jeg byggede modellandskaber og fantasydekorationer til reklamefilmene, som jo skulle have de rigtige universer, der passede til de kendte figurer.
Reklamefilmene var et springbræt for mig, siger Hans-Peter Ludvigsen, til flere opgaver i film- og tv-branchen.
”Særligt de seneste 10 år er der kommet meget gang i byggeriet af dekorationer. Der bliver produceret meget mere fantasy som for eksempel julekalendere som Tinka, filmen Valhalla og serier som den norske Ragnarok, der er produceret til Netflix. Netflix og Viaplay producerer mere og mere, hvor der er brug for meget byg af blandt andet klipper, grotter og rødder, og det er jo dejligt,” siger Hans-Peter Ludvigsen.