TEMA: Filmens håndværkere

De er en ganske særlig del af håndværksfagene. Vi har alle set deres håndværk, men oftest uden at tænke over det. Og så udmærker de sig ved at bygge noget, der typisk bliver revet ned igen efter kort tid. Håndværkerne i film og teaterbranchen. Malere, tømrere, special effect-eksperter og mange andre håndværkere er vigtige, når Bille August, Lars von Trier og alle de andre instruktører skaber deres film.

MESTER har sat nogle af håndværkerne bag filmene og teaterstykkerne stævne for at høre, hvad deres arbejde går ud på, hvordan man kommer i gang i den verden, og hvordan det er at skabe scenografi sammen med scenografer og nogle af de store instruktører i ind- og udland.

Denne artikel blev bragt i MESTER13, november 2020.

Tegn gratis abonnement på magasinet MESTER

  • Hvilket nyhedsbrev ønsker du at modtage?

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få MESTER direkte i postkassen fem gange årligt. Det er gratis at abonnere på MESTER, du skal blot skrive dit navn og adresse i formularen, så er MESTER på vej til dig.

Sammen med MESTER bliver du automatisk tilmeldt Håndværkerforeningens nyhedsbrev. Nyhedsbrevet sendes på mail. Vær opmærksom på, at Håndværkerforeningen benytter Mailchimp til at sende nyhedsbreve. Derfor deler vi dit navn og mailadresse med Mailchimp.