Elektrikeren: Lamper får nyt liv

Centralt på Østerbro, i en sidegade til Nordre Frihavnsgade, ligger Øbro Elektric. Det lille firma arbejder primært med at servicere boligforeninger med fx dørtelefoner, opgangslys m.m. Men ofte kommer der kunder ind i butikken med en lampe eller et andet elektrisk apparat under armen som de vil have hjælp til at få repareret.

Tekst: Jakob Bo Andersen
Foto: Rie Neuchs

Denne artikel blev bragt i MESTER30, april 2024

El-installatør og ejer Isaak Ter-Vardanian fortæller at han tit har kunder der kommer ind i hans butik med et elektrisk apparat som de gerne vil have elektrikeren til at kigge på. Og selvom det nok ligger et stykke fra firmaets hovedopgaver, så hjælper Isaak gerne.

”Det er mest lamper vi reparerer. Det er ikke nødvendigvis dyre ting, men noget som har affektionsværdi for kunden. Og for det meste handler det om at vi skifter ledning og fatning. Så det er ikke de store reparationer, men det gør kunderne glade at de kan bruge deres lamper i nogle år endnu,” fortæller Isaak.

En gang imellem dukker der dog noget lidt mere eksotisk op på værkstedet. For eksempel kom der for et par år siden en kunde ind med en gammel gulvpoleringsmaskine.

”Det var sådan en gammel en med træhåndtag og krom og det hele. Den var godt slidt, men vi fik skiftet en ledning i maskinen så den kunne køre igen,” fortæller Isaak.

Det var en privat kunde der kom ind med maskinen som er beregnet til polering af parketgulve.

”Det er da super at kunden gerne ville genbruge den gamle poleringsmaskine i stedet for at købe en ny. Så vidt jeg har forstået, var motoren på den her maskine dog så slidt at den alligevel måtte skrottes nogle måneder senere,” slutter Isaak.