Traditionen fornægter sig ikke

Vi står midt i en omstilling af vores samfund – både når det kommer til at mindske vores forbrug af ressourcer og i forhold til at udvikle og bygge bæredygtige energiløsninger. Løsningerne skal findes gennem teknologisk innovation og udvikling, og det kræver dygtige håndværkere og faglærte der forstår hvordan løsningerne er bygget, og som kan bidrage til at udvikle dem.

Derfor er det en udsøgt fornøjelse at læse de mange ansøgninger om rejse- og uddannelsesstøtte som vi modtager fra unge håndværkere der ønsker at rejse til udlandet og dygtiggøre sig. Ansøgerne sprudler af ambitioner og virkelyst, og jeg er meget tryg ved at det netop er dem der skal bidrage til at udvikle, bygge og betjene fremtidens energiforsyning, industriproduktion og håndværk.

Nogle ansøgere ønsker at specialisere sig inden for deres håndværksfag, mens andre er i gang med at bygge videre på deres faglige fundament gennem en uddannelse som for eksempel ingeniør eller maskinmester. For selvom de danske erhvervsuddannelser er blandt verdens bedste, så er der masser af viden, teknik, inspiration og ikke mindst et uvurderligt internationalt netværk at hente i udlandet.

I Håndværkerforeningen administrerer vi Stillinges Fond der kan støtte unge håndværkeres videre uddannelse. Og netop på Stillinges Fonds hjemmeside kan du finde en række rejsehistorier fra nogle af de unge håndværkere som Stillinges Fond allerede har støttet med et rejselegat. Kig ind og få et skud af ungdommens uovervindelighed – og husk at fortælle dine unge svende om de mange muligheder!

 

Af Christoffer Susé, adm. direktør i Håndværkerforeningen København.

Indlægget blev bragt i MESTER, september 2023.