Jonas Esben Dahl Grue blev udlært konditor i 2020 fra La Glace. Undervejs i uddannelsen begyndte Jonas at følge den schweizisk-franske konditor Amaury Guichon på Instagram. Guichon deltog som 21-årig i en konditorkonkurrence på fransk tv, og det blev startskuddet til en international karriere som chokoladedesigner og underviser på eget Pastry Academy i Las Vegas.
”Jeg har fulgt Amaury i flere år, og i mine øjne er han en af verdens bedste konditorer – og i hvert fald af en de mest kendte. Han har sin egen tv-serie på Netflix og 5,5 millioner følgere på Instagram,” fortæller Jonas og fortsætter:
”Hvis man vil se noget vildt konditordesign og chokoladearbejde, så er det ham, man skal holde øje med. Så da han for cirka 2 år siden annoncerede, at han ville starte sin skole i Las Vegas, besluttede jeg mig for, at der ville jeg over og lære af ham,” fortæller Jonas.
Rejselegat åbnede dørene
Med et rejselegat fra blandt andet Stillinges Fond kunne Jonas i efteråret 2021 pakke kufferten og rejse til Las Vegas, hvor han deltog i en 10 ugers masterclass på Amaury Guichons Pastry Academy.
”Det var faktisk min mor, der så en annonce for Stillinges Fond i MESTER og opfordrede mig til at søge legatet, så jeg kunne komme af sted. Jeg modtog legatet i foråret 2021 og var af sted i efteråret, og det har virkelig været en fantastisk oplevelse,” siger Jonas.
Chokolade og konditordesign
De 10 uger på skolebænken bød på et nyt tema hver uge. Blandt de ugentlige temaer var chokoladeskulpturer, fyldte chokolader, is, desserter, dekoration og ikke mindst en uge, hvor eleverne blev undervist i at skabe Amaurys signaturkager.
”Det var virkelig intenst, og vi knoklede 10-12 timer i køkkenet hver dag. Men hold da op, det var lærerigt og fedt,” fortæller Jonas.
Internationalt netværk
På Jonas’ masterclass-hold deltog 16 elever fra hele verden, blandt andet Tyskland, Schweiz, Brasilien, Puerto Rico, Cambodia, Canada og USA. Så opholdet har givet ham et helt unikt internationalt netværk.
”Det var rigtigt spændende at møde de andre i klassen, for de kom jo med hver deres faglige og kulturelle baggrund, som de bragte med i undervisningen. Jeg boede i et hus sammen med tre andre fra klassen, og dem er jeg kommet ekstra tæt på. Så det har både været en faglig og en personlig udviklingsrejse,” siger Jonas.
Drømmer om at starte sit eget
Vel tilbage i Danmark er Jonas begyndt at planlægge næste kapitel i sit arbejdsliv. Han drømmer om at starte sin egen virksomhed, gerne noget hvor han har mulighed for at undervise.
”Turen til Las Vegas har rustet mig både fagligt og personligt, så jeg føler mig klar til at give mig i kast med at blive selvstændig,” slutter Jonas.