TEMA: Rejs med dit fag

”At rejse er at leve”, skrev H.C. Andersen i ”Mit Livs Eventyr”. Han drog selv ud for at blive inspireret, og det er der også mange håndværkere, der gør. Fordelen ved
håndværksfagene er, at der er mulighed for at arbejde i mange lande. Det har navere gjort i flere hundrede år, men der er også mange andre håndværkere, der tager ud og henter inspiration til deres arbejde.

Denne artikel blev bragt i MESTER12, september 2020.

En rejse kan danne og forme mennesker for livet. Mange, der rejser ud, kommer hjem med oplevelser og viden i bagagen, der kan forme deres liv både privat og arbejdsmæssigt resten af livet. Som håndværker kan man lære meget nyt ved at arbejde i andre lande, og møde kollegaer med samme faglighed. For selv om faget grundlæggende er det samme, er der forskel på, hvordan det udføres i andre lande.

MESTER vil gerne inspirere med dette nummers tema, og derfor har vi sat fokus på de muligheder, der er i at rejse ud og arbejde, lære og blive inspireret for livet. Tag med ud i Europa, til Australien, Japan og Sydamerika sammen med en række håndværkere, der har været ude og er vendt hjem med et nyt syn på verden og deres håndværk.

God læselyst.

Du kan også læse