Udsigt til endnu en sommer i rødt og hvidt

København er svøbt i rødt og hvidt. Desværre er det ikke Dannebrog der er tale om, men afspærringer i forbindelse med anlægsarbejde, vejarbejde og opgravninger. Sådan har det været i flere år, og alt tyder på at det fortsætter.

Det er drønærgerligt at vi dermed ikke har mulighed for at præsentere vores smukke by fra dens flotteste side overfor gæster og turister.

København fortjener da at turisterne rejser hjem med et godt billede af byen og med et ønske om at komme igen, eller at anbefale byen til deres nabo. Og det er sådan set lige meget om gæsterne kommer fra Tønder eller Italien hvis de rejser hjem med en kedelig oplevelse.

Derudover er det en kendt sag at vejarbejde og afspærringer går hårdt ud over det lokale erhvervsliv.

De der driver butik eller værksted, har brug for at kunderne – og turisterne – rent faktisk kan komme frem og ind i butikkerne. Og de håndværkere der kører rundt til kunder og arbejder med at renovere københavnernes boliger og servicere virksomhederne, bliver forsinket i alenlange køer og omkørsler. Og nej, det er ikke realistisk at skifte til en ladcykel når ens håndværksvirksomhed ligger i Rødovre, og næste kunde bor i Hørsholm.

Kommunen har ansvaret for at skabe rammerne for at vi har en velfungerende by. Men jeg savner at kommunen begynder at stå på mål for det.

Af Christoffer Susé, adm. direktør i Håndværkerforeningen København.

Indlægget blev bragt i MESTER, april 2024.

 

Læs mere og tegn GRATIS abonnement på magasinet MESTER