Brug feriepengene lokalt

Coronaen har presset mange virksomheder til det yderste.

Og selv om det er rigtigt fint, at regeringen kompenserer virksomhederne for de  begrænsninger, der bliver lagt på virksomhedernes virke, så er den allerbedste måde, vi kan støtte det lokale erhvervsliv på, at vi som forbrugere lægger vores handel, og dermed omsætning, hos de lokale forretninger og virksomheder.

Jeg kender nemlig ikke nogen, der er blevet iværksættere og selvstændig erhvervsdrivende, fordi de har lyst til at ’være på støtten’.

Derfor skal der lyde en klar opfordring til os alle: Brug de udbetalte feriepenge lokalt.

For eksempel ved at få istandsat din bolig: få malet stuen, som har trængt i årevis, eller få skiftet det gamle toilet, som bruger masser af vand, når det skyller. Du kan også købe et smykke hos den lokale guldsmed til en, du holder af, eller forkæle dig selv og familien med et restaurantbesøg, eller en lækker kage og brød fra den lokale bager- eller konditorforretning.

Vi nærmer os jul og i stedet for bare at bestille julegaverne på nettet, så gå ned til din lokale kunst- og specialhåndværker, keramiker, guldsmed og andre, og udvælg dine julegaver. Ud over at du er med til at styrke dit lokalområde, så har du også mulighed for at vælge en mere personlig julegave.

Det er helt centralt, at vi holder samfundets hjul i gang, og gør alt, hvad vi kan for at sikre private virksomheder og arbejdspladser. For dagligdagen og livet kommer igen og går videre. Og så er der brug for det lokale erhvervsliv.

På Håndværkerforeningens hjemmeside kan du finde vej til dine lokale håndværksvirksomheder og -butikker.

 

Nu skal der handles julegaver!

 

Af Per Vangekjær, formand for Håndværkerforeningen København

Indlægget blev bragt i MESTER, november 2020.