Det er vigtigt, at vi holder samfundets hjul kørende

Vi skriver verdenshistorie i disse uger og måneder.

Coronavirusset har vist sig ikke bare at ramme mennesker, det har også lagt vores samfund, virksomheder og økonomi ned. Det er ufatteligt hårdt for rigtig mange virksomheder og selvstændige, som på meget kort tid har set ordretilgangen og omsætningen falde med rekordfart.

Heldigvis har regeringen og Folketinget vist sig særdeles handlekraftig og har lanceret en række økonomiske hjælpepakker, som holder hånden under erhvervslivet. Også på kommunalt plan har mange kommuner taget ansvar ved for eksempel at fremrykke  betalinger til private leverandører og ved at fremrykke allerede planlagte  vedligeholdelsesopgaver og byggeprojekter. Der er ingen tvivl om, at det er den rigtige vej at gå. Tak for det.

Det er helt centralt, at vi holder samfundets hjul i gang og gør alt, hvad vi kan for at sikre private virksomheder og arbejdspladser. For der skal stadig bygges nye boliger til de 10.000 nye københavnere, der kommer til hvert år, der skal stadig skiftes toiletter og faldstammer, males, bygges om og lægges ny el. Der skal også stadig laves mad og kager i gastronomisk verdensklasse til os alle sammen og de mange turister, der besøger vores by. Og folk skal stadig klippes, og giftes eller konfirmeres.

Med andre ord, dagligdagen kommer igen og går videre. Og så er der brug for det lokale erhvervsliv.

Derfor giver det naturligvis mening. at vi alle sammen tænker over, hvordan vi hver især kan fortsætte med at handle hos vores lokale virksomheder i denne tid. Det gælder både forbrugerne, men også særligt kommunerne, andre myndigheder og virksomheder.

 

Af Per Vangekjær, formand for Håndværkerforeningen København

Indlægget blev bragt i MESTER, april 2020.